Huippupelaaja nousi hurjasti maailmanrankingissa! Vessakäynti paljastikin törkeän huijauksen – Sai pitkän kilpailukiellon: ”Uskomatonta, ettei häntä saatu pysäytettyä”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Igors Rausis oli noussut 58-vuotiaana raketin lailla shakin maailmanrankingissa, mutta sitten hän jäi rysän päällä kiinni törkeästä huijauksesta.

Rausis osallistui Ranskassa Strasbourg Openiin. Hän kävi ottelunsa aikana vessassa, josta löydettiin myöhemmin puhelin. The Times on julkaissut kuvan, jossa Tšekkiä edustava Rausis käyttää puhelinta vessassa. Hän ei ollut tietoinen, että wc-tiloihin oli asennettu kamera.

Shakkiliitto on ankarasti kieltänyt ja estänyt kännyköiden mukana pitämisen kilpailuissa. Kieltoa valvotaan äärimmäisen tosissaan, jotta pelaaja ei pääsisi käyttämään sovellusten antamaa apua.

Kansainvälinen shakkiliitto FIDE on langettanut nyt Rausisille kuuden vuoden kilpailu- ja toimintakiellon. Hän menettää myös suurmestarin arvonimen, joka hänellä on ollut vuodesta 1992 lähtien.

– Uskomatonta, ettei häntä saatu pysäytettyä aiemmin. Tuntuu naiivilta uskoa, että joku voisi kehittyä niin paljon viisikymppisenä, Suurmestari Danny Gormally ihmetteli Expressenille aiemmin.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!