Ainakin 135 tennispelaajan epäillään sotkeutuneen kansainväliseen vedonlyönti- ja tulosmanipulointiskandaaliin, kertoo saksalainen päivälehti Die Welt.

Euroopan poliisivirasto Europol kertoi aiemmin tiedotteessa rikollisjärjestön hyötyneen miljoonilla euroilla ennakkoon sovituista tennisotteluista. Europolin mukaan kaiken taustalla on armenialaiset rikolliset. Rikollisliiga lahjoi tenniksen ammattilaispelaajia mukaan vilppiin. Rikolliset kävivät katsomassa otteluja ja painostivat lahjottuja pelaajia varmistamaan sen, että ennalta sovittu ottelutulos varmistuu.

Kotietsinnöissä on takavarikoitu isot määrät käteistä, aseita, elektroniikkaa, luottokortteja, luksusautoja ja epäiltyihin sopupeleihin liittyviä asiakirjoja. Samalla jäädytettiin varat kymmeniltä pankkitileiltä.

Tutkinta alkoi vuonna 2017, kun tennistä valvova taho havaitsi epäilyttävää vedonlyöntitoimintaa haastajakiertueen ja Futures-kiertueen turnauksissa.

Rikollisjärjestön jäsenet löivät otteluista vetoa ainakin setsemässä eri maassa.