Jenna Laukkanen voitti EM-pronssia 100 metrin sekauinnista. Hän jäi Glasgow’n altaassa ajalla 58,62 vain kaksi sadasosaa omasta Suomen ennätyksestään.

– En oikein tiedä, mitä ihmettä siellä tulostaululla näin, mutta en ainakaan kolmatta sijaa silloin aluksi. Sitten alkoi kuulua joukkuetovereiden mökää, ja katsoin uudestaan, niin aikani perässä oli tosiaan kolmonen. Aivan uskomatonta, Laukkanen iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

Mitali oli Laukkaselle arvokisauran kuudes. Kultaa kilpailussa nappasi Katinka Hosszu ja hopealle kiri Maria Kameneva.

Laukkanen voi kasvattaa mitalisaldoaan lauantaina, kun hän eteni myös 100 metrin rintauintifinaaliin. Hän oli välierien kolmas tuloksella 1.04,97. Kauden paras jäi 0,05 sekunnin päähän. Finaali kisataan lauantaina Suomen aikaa klo 19.15.

Ida Hulkko oli saman matkan välierissä kymmenes ajalla 1.05,63, täsmälleen samalla ajalla kuin aamun erissä. Finaaliin vaadittiin 1.05,37, mikä olisi tarkoittanut tamperelaiselle jo uutta ennätystä.

– Käännöksissä taitaa tulla takkiin, mutta tuo on tämän hetken vauhti. On tämä niin erilainen laji lyhyellä radalla pitkään rataan verrattuna, ja rutiinia puuttuu, ei ole tältä kaudelta kuin yksi lyhyen radan satanen alla, Hulkko kommentoi.

Hänellä on ohjelmassa vielä 50 metrin vapaauinti sunnuntaina.

Lähde: Uimaliiton tiedote