Avausottelun kaava oli jo etukäteen pitkälti selvä. Suomi hallitsi palloa ja Puolan osaksi jäi puolustaa viisikkona. Suomen ilotulitusta etenkin ottelun alussa johti ykkösviisikko, joka teki tasakentällismaaleista seitsemän. Kolmannessa erässä vauhtiin pääsivät myös muut viisikot.

Tehokkaimpina kentällä hurjastelivat maailman parhaaksi naisten salibandypelaajaksi valittu Veera Kauppi (3+3), Oona Kauppi (2+3) ja puolustaja Mia Karjalainen (3+0). Vapauttavia MM-kisojen avausmaaleja saivat kontolleen Milja-Maria Saarikoski, Inka Lampinen, Mia Vallenius, Sara Piispa ja 16-vuotias kuopus Suvi Hämäläinen.

– Meillä on paljon ensikertalaisia mukana ja näki, että ottelun alussa hieman jännitti, mutta lämmettiin loppua kohden, kertasi kapteeni Mia Karjalainen MM-avauksen alkua.

Puola pysyi ensimmäisessä erässä vielä iskuetäisyydellä parilla nopealla vastaiskumaalilla.
– Maalien myötä ahneus iski ja kun peli menee pieneksi, niin kentällistasapaino ajoittain unohtui. Nyt ollaan kuitenkin vauhdissa maalinteossa ja sen pitää jatkaa huomisessa Sveitsi-ottelussa, Karjalainen näki.

Sinivalkoisten voitto pohjustui jo ensimmäisessä erässä, kun Suomen ykköskenttä oli pelimoodissa heti aloitusvihellyksestä lähtien ja sai aina kentällä ollessaan vahvan paineen hyökkäyspäässä.

Veera Kauppi teki Suomen ensimmäisen maalin tämän vuoden MM-turnauksessa pommittamalla vasempaan alakulmaan keskialueen riiston jälkeen. Toinen syntyi ylivoimalla, kun Oona Kauppi laukoi oikeasta siivestä takayläkulmaan My Kippilän syötöstä. Mia Karjalaisen ja Mia Valleniuksen osumilla Suomi siirtyi jo 4-0-johtoon. Puolan osaksi jäi vastaiskut ja muutamaan otteeseen se saikin horjutettua Suomen kentällistasapainoa, kun se kavensi kahdesti lyhyen ajan sisään. Veera Kaupin päivän toisella osumalla ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Suomen 5-2-johdossa.

Ella (Sundström) vei pakin pois hyvin tilanteesta. Mä en ole niin maalintekijä, mutta ainahan se on kivaa tehdä maali, kommentoi Mia Vallenius vaatimattomasti arvokisojensa ensimmäistä osumaa, jota edelsi hänen tyylikäs vastustajan harhautus, josta maalipaikka avautui.

Toisessa erässä tahti laantui, kun Suomi onnistui kahdesti ja Puola kertaalleen. Päätöserä olikin sitten Suomen suvereeni näytös luvuin 7-0, jossa kakkos- ja kolmoskentällisetkin pääsivät kunnolla vauhtiin.

Huomenna Suomi saa vastaansa monta astetta kovemman vastuksen, kun vastaan juoksee emäntämaa Sveitsi. Ottelu Patinoires du Littoral -hallissa alkaa klo 14:30 ja näkyy Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Salibandyn MM-kisat, alkusarjaa
7.12.2019 Suomi – Puola 14-3 (5-2, 2-1, 7-0)
1. erä: 2.51 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 1-0, 7.19 O. Kauppi (My Kippilä) 2-0 yv, 9.21 Mia Karjalainen (V. Kauppi) 3-0, 14.33 Mia Vallenius 4-0, 15.02 Dominika Buczek (Katarzyna Rogala) 4-1, 16.14 Zuzanna Krzywak (Weronika Noga) 4-2, 17.16 V. Kauppi (Kippilä) 5-2.

2. erä: 20.29 V. Kauppi (O. Kauppi) 6-2, 31.21 Karjalainen (V. Kauppi) 7-2, 34.42 Agata Plechan (Justyna Krzywak) 7-3.

3. erä: 41.20 Sanni Nieminen (Jenna Saario) 8-3, 41.44 O. Kauppi (V. Kauppi) 9-3, 43.02 Milja-Maria Saarikoski (Sofia Leino) 10-3, 45.36 Inka Lampinen (Alisa Pöllänen) 11-3, 47.53 (Karjalainen) (O. Kauppi) 12-3, 58.07 Sara Piispa (Laura Manninen) 13-3 yv, 58.30 Suvi Hämäläinen 14-3.