Matti Suur-Hamari jälleen kärkisijojen tuntumassa Rukalla

© Kuva: Getty Images

Matti Suur-Hamari jäi paracrossin kauden toisessa kisassa niukasti finaalista.

Pyhätunturilla järjestettiin kaksi paracrossin maailmancupin kilpailua, joista jälkimmäisessä Matti Suur-Hamari on sijoittunut tänään viidenneksi. Hän voitti aikalaskut ja ensimmäisen kaaviolaskunsa, mutta jäi semifinaalissa kolmanneksi tippuen pikkufinaaliin. Sen voitettuaan hän otti viidennen sijan.

Kisa käytiin vaikeassa säässä, sillä runsas lumisade oli tehnyt osan radasta hitaammaksi. Kisa päätettiinkin järjestää siitä syystä typistettynä, joten aikalaskuja laskettiin kahden sijaan yksi.

Lievemmin alaraajavammautuneiden sarjan voitti eilisen tapaan Suur-Hamarin joukkuekaveri, Australian Ben Tudhope. Toiseksi tuli niin ikään samassa joukkueessa harjoitteleva Kanadan Alex Massie.

Suur-Hamari oli sijoituksestaan kaikesta huolimatta varsin tyytyväinen:

– Kyllä viideskin sija maistuu hyvältä kaiken tämän jälkeen. Tänään oli tosi erilainen päivä kuin mitä tässä on aiemmin ollut. Eilen oli älytön vauhtikeli ja kaikista hypyistä mentiin helposti yli, mutta yöllä oli satanut lunta ja rata oli pehmeä ja hidas. Semien heatiin pääsin, ja siinä oli tiimikaveri Tudhope ja Massie samassa heatissa. Vähän oli laiska ulostulo starttiportista, niin jäin poikien kanssa samaan ryppääseen. Mitä olen pojille treenileireillä puhunut, että luukut on laitettava kiinni ja ottakaa oma tila radalla, niin senhän pojat otti eikä mulla ollut mitään mahdollisuuksia. Radalla oli tänään yksi nopea linja, ja kun Ben ajoi minut siitä ulos, niin oli kuin olisi jarrut lyöty päälle. Pojat työnsi sisälinjalle, mistä jouduin ihan työntämään kepin oikealle puolelle. Rollerisuoralla olin jo päässyt Benistä ohi, mutta sitten oli linja niin alhaalla, että tiesin miten siinä käy. Väärä linja, pyllähdin ja siinä pääsivät ohi. Silti sain vauhtia kerättyä niin, että puoli laudan mittaa häviisn. Pojat laski tosi hyvin, ja pojat ottivat isossa finaalissa kullan ja hopean. Hyvää laskemista oli tänään, ja tämän kaiken jälkeen alkaa pikkuhiljaa tuntua pikkuisen helpommalta. Ainut mikä meni tänään huonosti oli se semien lasku, mutta tämä on lumilautacrossia. On älyttämän siistiä, että nuoret nostaa tasoa ja oikeasti saadaan kisoja aikaan. Joutuvat nestoritkin laittamaan parastaan jos haluavat pärjätä, ja se on tämän lajin suola, Suur-Hamari kommentoi.

Kisan toinen suomalainen, Matti Sairanen, tippui jatkosta ensimmäisessä kaaviolaskussa. Sairanen laskee yläraajavammautuneiden sarjassa.

Seuraavaksi paracrossia lasketaan Dew Tourilla helmikuussa. Maailmancupissa jatketaan maaliskuussa.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta