Suomen naisten salibandymaajoukkue pelaa lauantaina MM-välierässä ottelun Ruotsi–Saksa voittajaa vastaan. Suomi varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa kaatamalla päivän puolivälierässä Slovakian maalein 8-6.

Puolivälierän alku oli Suomelta katastrofaalinen. Heti ensimmäisessä vaihdossa Slovakia sai avopaikan, jonka tuhlasi, mutta seuraavissa kahdessa pallo viuhui ohi Suomen maalivahti Krista Niemisen ja tilanne oli yhtäkkiä 0-2. Suomi pääsi kuitenkin nopeasti mukaan peliin, kun Oona Kauppi sivalsi takatolppaa nuolleen kavennuksen Mia Karjalaisen poikkisyötöstä. Alisa Pöllänen epäonnistui rangaistuslaukauksessa, mutta Suomi voitti heti siitä seuranneen kulma-aloituksen ja Oona Kauppi lakaisi Meri-Helmi Höynälän laukauksen kakkospallosta pelin tasoihin. Siitä vauhti vain paranikin: My Kippilä kiskaisi takayläkulmaan 4-2, Mia Karjalainen vapautti yhdellä kädellä Oona Kaupin sijoittamaan jo yhdeksännellä minuutilla hattutempun täyteen ja Sara Piispa pommitti vielä ennen taukoa ylivoimalla Suomelle viidennen osuman.

Toisessa erässä Suomi sai rauhoitettua peliä ja pidettyä palloa pidempään mutta hävisi sen Paulina Hudakovan lauottua illan toisen ja kolmannen maalinsa. Hän ohitti ensin rangaistuslaukauksesta maalilla käväisseen Tiltu Siltasen ja ohjasi Sara Piispan komean poikkisyöttelymaalin jälkeen Suomen maalin edestä toisen tauon tilanteeksi 6-4.

Slovakian Michaela Sponiarovan 6–5-kavennus päätöserän kolmannella minuutilla sähköisti peliä lisää, mutta Oona Kaupin laidasta kiskaisema Suomen seitsemäs osuma rauhoitti tilannetta, ja Suomi piti johtoasemassa kyynisesti palloa vaarattomilla alueilla. Oona Kaupin illan viides maalin syntyi tyhjään verkkoon vastustajan hukattua pallon hänelle. Ottelun päätössummerin soitua nähtiin vielä videotarkistus, josta erotuomarit löysivät Slovakialle kuudennen osuman.

Salibandya, Neuchatel, Sveitsi

Naisten MM-turnaus

Puolivälierä

Suomi–Slovakia 8-6 (5-2, 1-2, 2-2)

1. erä: 0.57 Viktoria Grossova (Andrea Sidlova) 0-1, 1.14 Paulina Hudakova (Alzbeta Durikova) 0-2, 2.06 Oona Kauppi (Mia Karjalainen) 1-2, 2.27 Kauppi (Meri-Helmi Höynälä) 2-2, 6.11 My Kippilä (Höynälä) 3-2, 8.15 Kauppi (Karjalainen) 4-2, 17.58 Sara Piispa (Kippilä) 5-2 yv.
2. erä: 29.01 Hudakova 5-3 rl, 30.39 Piispa (Suvi Hämäläinen) 6-3, 39.08 Hudakova (Grossova) 6-4.
3. erä: 3. erä: 42.00 Michaela Sponiarova (Hudakova) 6-5, 49.18 Kauppi (Mia Vallenius) 7-5, 57.18 Kauppi 8-5 tm, 59.59 Hudakova 8-6.