Sini Pyy sekä Inkki Inola edustivat Suomea parahiihdon maailmancupissa Lillehammerissa. Molemmat kokivat onnistuneensa viikonlopun kilpailuissa.

12.-16. joulukuuta hiihdettiin parahiihdon maailmancup Norjan Lillehammerissa. Mukana oli kaksi suomalaista kilpailijaa, Sini Pyy naisten kelkkahiihdossa sekä Inkki Inola oppaansa Vili Sormusen kanssa näkövammaisten hiihdossa.

Ensimmäisellä matkallaan, lyhyessä kelkkahiihdossa, Sini Pyy oli 16. Seuraavana päivänä keskipitkällä matkalla Pyy nosti sijoitustaan kolmenneksitoista ja sprinteissä hän oli taas 16.

Sini Pyy oli kaksijakoisella mielellä kilpailu rupeaman jälkeen.

– Ensimmäiset maailmancupit on kisattu, ja aika ristiriitaiset fiilikset on kisoista. Hiihto tuntuu hyvältä ja jaksavalta, mutta kello ei tykkää vauhdista. Uuden asennon kanssa on vielä paljon haasteita, ja ne näkyvät rajusti kun lähdetään hiihtämään lujaa. Nyt saatiin kuitenkin hyvää tietoa siitä missä mennään, ja palaan kotiin pohtimaan seuraavaa steppiä.

Näkövammaisten miesten sarjaan osallistunut Ski Team Kuusan Inkki Inola koki, että harjoituskaudella on tehty oikeita asioita.

– Kisaviikko meni omalta osalta vaihtelevasti. Perinteisen kisat antoivat hyvää signaalia kuntotasosta ja siitä, että kesällä tehtiin oikeita asioita ja ratkaisuja, joilla saatiin omaa kuntotasoa nostettua. Vapaalla taas on enemmän tekemistä, mutta sekin lähtenee kulkemaan, kun saa vaan tarpeeksi kilometrejä lumella alle.

Viikonlopun aikana Inola hiihti torstain perinteisen kilpailussa sijalle 8. Maanantaina hiihdetyssä sprintissä Inola jäi 0,1 sekuntin päähän välieräpaikasta, mikä jäi hiihtäjää harmittamaan. Lauantain vapaan kilpailu päättyi keskeyttämiseen.

– Tänään viimeisenä kisana oli perinteisen sprintti. Siinä oli osaltani parasta hiihtoa näissä kisoissa. Välierä paikka jäi 0,1s päähän mikä tietenkin vähän jäi harmittamaan. Loppusijoitus oli 9. mihin voi olla kuitenkin suht tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Ja haluaisinkin vielä välittää isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, tukijoille, ja kannustus joukoille jotka autatte uralla eteenpäin, Inkki Inola kommentoi Lillehammerin kilpailuiden jälkeen.

Parahiihdon maailmancup jatkuu seuraavan kerran 11.-19. tammikuuta Saksassa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote