Suomalaispurjehtijat lähtevät tiukkaan taisteluun olympialaisten maapaikoista – Mikaela Wulff: ”Olemme nälkäisiä ja hyvin valmistautuneita”

Olympialaisten maapaikoista käydään tiukka kamppailu Uuden-Seelannin Aucklandissa 3.-8. joulukuuta. MM-kisoissa Nacra 17 -luokassa Suomea edustaa Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, ja 49er FX:ssä Noora Ruskola/Mikaela Wulff, Ronja Grönblom/Veera Hokka ja Sirre Kronlöf/Selma Valjus.

FX:ssä maapaikkoja on jaossa kuudelle parhaalle maalle ja Nacrassa viidelle (pois lukien paikan jo saavuttaneet). Oseanian ja Afrikan kiintiöistä saattaa vapautua lisäpaikkoja yleiseen jakoon.

– Voi olla, että maapaikan saamiseen riittää sijoittuminen 15 parhaan joukkoon, mahdollisesti jopa 20:n joukkoon. Olemme nälkäisiä ja hyvin valmistautuneita, Mikaela Wulff sanoo.

Janne Järvisen sijaan Sinem Kurtbayn gastina purjehtii Akseli Keskinen. Pitkä leireily Uudessa-Seelannissa ja Euroopassa on tuottanut tulosta, ja kaksikon yhteistyö vauhdikkaassa veneessä on entistä saumattomampaa.

– Valmistautumisemme on sujunut todella hyvin. Lähdemme tekemään parhaamme ja tähtäämme 10 parhaan joukkoon, Kurtbay kertoo.

Lisäksi Suomea edustavat 49er-luokassa Juho Kotiranta ja Robin Berner.

Tokion maapaikkakarsinnat:

Maapaikka/sen saavuttanut purjehtija:
Laser standard/Kaarle Tapper
Laser radial/Monika Mikkola ja Tuula Tenkanen (maansisäinen karsinta jatkuu MM-kisoissa 2020)
RS:X/Tuuli Petäjä-Sirén

Maapaikkakarsinnat:
3.-8.12.2019, Nacra 17 ja 49er/Auckland (MM)
13.-19.4.2020, Finnjolla/Genova (maailmancup)

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.