Tiistaina ja keskiviikkona eletään paljon mielenkiintoisia hetkiä suomalaisjoukkueiden osalta lentopallon Eurocupeissa, kun kentillä nähdään peräti viisi suomalaisjoukkuetta. LP Salo jatkaa Mestarien liigan lohkovaihetta, kun taas kolmikko Hämeenlinna – Ford Store Levoranta Sastamala – Savo Volley esiintyy CEV Cupissa ja Challenge Cupissa lisäksi nähdään Pölkky Kuusamo. Savo Volleyn peliä lukuunottamatta pelit on nähtävissä Yle Areenan tai VeikkausTV:n kautta.

LP Salolle jälleen vieraaksi maailmantähtiä Turkista

LP Salo jatkaa Mestarien liigan lohkovaihetta keskiviikkona kello 19 kotonaan turkkilaista tähtisikermää Fenerbahcea vastaan. LP Salo hävisi avauspelinsä vieraissa Budowlani Lodzille 1-3 ja kotonaan toisen pelin toiselle istanbulilaiselle suurseuralle Eczacibasille 0-3. Fenerbahce avasi lohkovaijeen 2-3- -tappiolla Eczacibasille ja voitti Budowlanin kotonaan 3-0.

Fenerbahce sai kasaan täksi kaudeksi kenties parhaan joukkueensa vuosiin. Ulkolaisvahvistusten rooleihin se hankki nuoren kuubalaishakkurin, tulevaisuuden supertähden, Melissa Vargasin, serbialaisen yleispelaajan Brankica Mihajlovicin ja naapuriseurasta VakifBankista yhdysvaltalaisen maailmanmestarin ja olympiamitalistin Kelsey Robinsonin.

Serbian paidassa MM-kultaa, olympiahopeaa ja kaksi EM-kultaa viimeisten kolmen vuoden aikana saavuttanut Brankica Mihajlovic omaa hurjan käden. Hänen hyppysyöttöään voidaan pitää tällä hetkellä maailman parhaana ja hyökkäysvoimassakaan hän ei kauas terävimmästä kärjestä jää.

Jos joukkueessa on kovat ulkolaiset, niin myös joukkueen turkkilaisosasto on hurja. Turkin syksyn EM-kisoissa finaaliin johtanut akseli Eda Erdem – Naz Aydemir löytyy ”Keltaisten enkelien” riveistä. Fenerin ja Turkin maajoukkueen kpateenia Erdemiä voi pitää maailman kovimpana keskipelaajana ja äitiyslomalta entistä ehompana palannutta Nazia maailmanluokan passarina, todellisena tekniikkataiturina. Kahdestaan kaksikko on maajoukkueessa ollut hankkimassa jo mm. kolme EM-mitalia ja molemmilla on palkintokaappi täynnä myös henkilökohtaisia meriittejä arvoturnauksista.

Ja jos on kentällä supertähtiä, niin sellainen löytyy myös penkin edestä. Joukkueen päävalmentaja Zoran Terzic on Serbian naislentopallovallan luoja maailmanmestaruudella, kolmella EM-kullalla sekä olympiahopealla viimeisten vuosien aikana.

Hämeenlinna ja Kuusamo hyvissä asemissa

Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkaa hyvistä asemista jatkopaikan metsästystä CEV Cupissa. Tiistaina Hämeenliinnaa vastaan Elenia Areenalla asettuu tsekkiläinen VK Selmy Brno, joka voitti avausosan kotonaan erin 3-2.

Hämeenlinnalle riittää näin jatkopaikkaan 3-0 tai 3-1 -voitto. Jos ottelu päättyy 3-2, pelataan jatkopaikasta kultainen erä. Kaikilla Brnon voittonumeroille vieraat etenevät 16 parhaan joukkoon.

Otteluparin voittaja saa vastaansa seuraavalla kierroksella voittajan parista SSC Schwerin (Saksa) – Sliedrecht Sport (Hollanti). Schwerin voitti avausosan vieraissa 3-0.

Naisten kolmanneksi korkeimmassa cupkilpailussa Challenge Cupissa Pölkky Kuusamo lähtee mainioista asemista kotiotteluunsa keskiviikkona. Kuusamolaiset voittivat avausosassa vieraissa sveitsiläisen Lugano Volleyn 3-0, joten sille riittää kahdenkin erän voittaminen jatkopaikkaan 16 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierroksella vastaan olisi tulossa voittaja parista Beziers (Ranska) – RSR Walferdange (Luxemburg). Beziers voitti avausosan vieraissa 3-0.

FSLS ja Savo Volley kovan työn edessä

Miesten Eurocupien puolella jatkopaikat ovat suomalaisjoukkueilla tiukassa. Sekä Ford Store Levoranta Sastamala että Savo Volley hävisivät CEV Cupin avausosansa 0-3 ja tarvitsevat nyt siis vähintään 3-1 -voitot kultaiseen erään pääsyyn.

FSLS:n vieraaksi Kauppi Sport Centeriin saapuu tiistaina kello 18.30 itävaltalais-saksalainen Hypo Tirol AlpenVolleys Haching, kun taas Savo Volley pelaa Romaniassa tiistaina kello 18.00 alkaen Arcada Galatin vieraana.

Jos FSLS selviytyy jatkoon, sen vastustaja 16 parhaan joukossa löytyisi otteluparista PAOK Thessaloniki (Kreikka) – Barkom-Kazhany Lviv (Ukraina). PAOK voitti avauspelin Ukrainassa 3-1.

Savo Volleyn parin voittaja saa seuraavalla kierroksella vastaansa voittajan parista Galatasaray (Turkki) – Dukla Liberec (Tsekki). Galatasaray voitti avausosan kotonaan 3-1.

Euro-otteluiden aikataulu ja televisioinnit:

Mestarien liiga: LP Salo – Fenerbahce (Turkki), 18.12. klo 19, Yle Areena, selostajana Toni Flink

CEV Cup: Hämeenlinna – VK Selmy Brno (Tsekki), 17.12. klo 18.30, VeikkausTV, selostajana Toni Flink

Challenge Cup: Pölkky Kuusamo – Lugano Volley (Sveitsi), 18.12. klo 18.30, VeikkausTV, selostajana Harri Nykänen

CEV Cup: Ford Store Levoranta Sastamala – AlpenVolley Haching (Itävalta), 17.12. klo 18.30, VeikkausTV, selostajana Panu Markkanen

CEV Cup: Arcada Galati (Romania) – Savo Volley, 17.12. klo 17, ei lähetystä

Lähde: Lentopalloliitto