Lotta Kemppinen hurjasteli alle MM-rajan – Matilda Bogdanoff kipitti ennätyksensä

© Kuva: Getty Images

Helsingin IFK:n Lotta Kemppisen loistovauhti avointen Helsingin piirin hallimestaruuskilpailuiden 60 metrillä oli hänelle pieni yllätys, vaikka harjoitukset ovat kulkeneet mainiosti. Kemppinen juoksi Myllypuron Liikuntamyllyssä sekä alkuerissä että finaalissa huippuajan 7,28, joka alittaa maaliskuisten Nanjingin MM-kilpailuiden tulosrajan 7,30.

– Sellaista 7,40:n alitusta odotettiin, mutta 7,30:n alitus oli yllätys. Testit ovat menneet hyvin. Juoksin juuri 30 metrin ennätyksen lentävällä lähdöllä, mutta en silti osannut odottaa tuollaista aikaa kauden ensimmäisessä juoksussa, Kemppinen tuumi.

Kemppisen seuratoveri Matilda Bogdanoff oli toinen ennätyksellään 7,49 ja alkuerissä 7,43 kiitänyt Raision Kuulan Johanna Kylmänen kolmas ajalla 7,50.

Ennätysjuoksuillaan Kemppisen nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi ja on alkutalven Euroopan tilaston ykkönen. Kemppistä paremmin suomalaisista on viimeksi juossut Hanna-Maari Latvala, jonka ennätys 7,25 on vuodelta 2013.

– Ensimmäisessä juoksu lähtö oli parempi. Toisessa Matilda ja Johanna lähtivät paremmin, mutta itse juoksu sujui minulta paremmin kuin ensimmäisessä startissa, kun oli muita rinnalla, Kemppinen kertaili ennätysjuoksujaan.

Kemppisen ennätysparannus lupaa hyvää myös ensi kesän 100 metrin kilpailuihin. Viime kesänä hän paransi 100 metrin ennätyksensä aikaan 11,50 ja oli 22-vuotiaiden EM-kilpailujen 100 metrin finaalissa kuudes.

Hallikautta Mervi Brandenburgin valmentama juoksija aikoo jatkaa helmikuun alussa Helsingissä pohjoismaisessa hallimaaottelussa.

– Se on seuraava kilpailu, Kemppinen tuumi.

Toiseksi sijoittunut Aituri-Bogdanoff oli tyytyväinen sileän 60 metrin ennätysvauhtiinsa. Kylmästä sen sijaan harmitti, ettei finaalin löytynyt yhtä hyvää juoksua kuin alkuerään.

– Alkueräjuoksu oli rento, kun sai ”yksin” mennä. Mutta finaalissa oli parempi, kun oli muita kirittämässä, arvioi Bogdanoff.

Miesten 60 metrin alkuerien nopein oli Esbo IF:n Tuukka Huuskola ennätyksellään 6,86. Alkuerien kolmanneksi nopein oli vuoden 2018 Suomen mestari, Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ajalla 6,90. Hän juoksi nyt ensimmäiset kilpailunsa sitten hallikauden 2018.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.