LP Salo kohtaa melkoisen tähtisikermän – Päävalmentaja Lemminkäinen: ”Näistä täytyy jokaisen nauttia”

© Kuva: Juha Tamminen
Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!

LP Salo jatkaa Mestarien liigan lohkovaihetta aloittaen sen toisen puolikkaan lähes kovimman mahdollisen haasteen eli turkkilaisen Eczacibasin vastustajana sen kotikentällä.

Lohkoa johtava Eczacibasi vei Salon ottelun marraskuun lopussa nimiinsä 3-0 (25-22, 25-10, 25-14). Marco Aurelio Mottan riveistä löytyvät mm. maailman ykkösnainen Tijana Boskovic, korealaistähti Kim Yeon-Koung, passari Carli Lloyd sekä brassimitalirohmu Natalia Pereira. Turkkilaispelaajista esimerkiksi maajoukkueen olympiakisoihin johtanut Hande Baladin on joutunut tyytymään vaihtopelaajan rooliin.

Salolaiset ovat matkassa ilman Suomen Cupin finaaliottelussa akillekseensa repeämän saanutta passariaan Viktoriia Tuchashviliä ja myöskään Kayla Haneline ei ole pelikuntoinen. Näin avautuu huikeita mahdollisuuskai kokemuksen hankintaa nuorille suomalaispelaajille.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Tavoitteena on kehittää omaa peliä viime lauantain cupin finaalista taas pykälälällä eteenpäin. Kovalla riskisyötöllä on tavoitteena saada Eczacibasin vastaanottoa irti ja sitä kautta saada lisää mahdollisuuksia puolustaa palloja peliin.

– Suurimmat haasteet tulevat varmasti olemaan omassa hyökkäyspelissä, mutta siinäkin tavoitteena kehittää Veda Mansikkaviidan ja hyökkääjien välillä.

– Taas on loistava tilaisuus päästä pelaamaan Maailman parhaita vastaan ja näistä täytyy jokaisen nauttia. Hieno kokemus varsinkin nuorille suomalaisille, joista avauksessa ovat ainakin Veda ja Nea Haatainen.

Hakkuri Katarina Pilepic:

– Olemme ilman muuta isosti altavastaajia tähän peliin lähdettäessä. Tulee kova taistelu yhtä maailman parhaista joukkueista vastaan, etenkin kun meiltä on pari avainpelaajaa poissa. Tavoite on nauttia lentopallosta ja nähdä mihin meidän pelimme riittää. Jokaisen pisteen voittaminen Mestarien liigassa on aina aihe iloitsemiseen.

Eczacibasi VitrA Istanbul – LP Salo
Mestarien liiga
Pelipaikka: Burhan Felek, Istanbul
TV: Yle Areena 16.25
Selostus: Toni Flink

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!