Neljäs putkeen! VaLePa juhlii taas lentopallon Suomen cupin voittoa – ”Kyllä tämä rauhoittaa monen mieltä”

© Kuva: Getty Images
Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

VaLePa Sastamala Tampere on miesten lentopallon Finnish Teknikum Cupin (Suomen Cup) mestari 2019. VaLePa löi sunnuntaisessa finaalissa vakuuttavan esityksen myötä Savo Volleyn 3-0 (25-22, 25-22, 25-12). Cupmestaruus oli seuralle kaikkiaan viides ja neljäs perättäinen. VaLePan aiemmat cupmestaruudet ovat vuosilta 2012, 2016, 2017 ja 2018.

VaLePan vastaanotto oli alkupelin jälkeen timanttinen. Erityisesti toisen erän joukkue pääsi rakentamaan hyökkäyspaikkoja Mikko Eskon kautta huikealla tavalla.

Savo Volleyn hyökkäyspeli on joukkueelle epätyypillisen virhealtista. Joukkue teki peräti 17 suoraa hyökkäysvirhettä VaLePan jäädessä viiteen. Laidasta savolaiset eivät löytäneet onnistumisia ja yleispelaajien saldo jäi neljä miinukselle.

VaLePan tehopelaaja oli 16/+9 tehnyt hakkuri Mikko Oivanen. Erik Sundberg teki 10/+7 ja toinen ruotsalaispelaaja David Pettersson 6/+4. Savolta Antti Siltala oli paras pistemies, 11/0.

VaLePasta Mikko Eskolle cupmestaruus oli jo kuudes ensimmäisen tultua jo 22 vuotta sitten. Kapteeni Olli Kunnari puolestaan juhli viidettä cupmestaruuttaan.

Janne Kangaskokko, VaLePa Sastamala Tampere päävalmentaja:

– Todella latautunut ja hyvä peli meiltä. Keskiviikon liigatappio oli meille hyvä herätys ja saimme parannettua siitä peliämme paljon. Erityisesti vastaanottomme ja syöttömme oli tänään erinomaista. Hyökkäyksessä oli välillä vähän käsijarru päällä, mutta vastaustaja teki kyllä sillä rintamalla paljon virheitä.

– Vähän mollivoittoisen syyskauden jälkeen nähtiin nyt pelin olevan uomissaan. Kyllä tämä rauhoittaa monen mieltä, minunkin.

Fedor Ivanov, Savo Volley passari

– Aika epätyypillinen peli meiltä. Teimme ihan järjettömän määrän hyökkäysvirheitä. Puolustimme kyllä mielestäni hyvin, mutta kärsivällisyyttää ei löytynyt. Kyllähän mitalipelin häviäminen harmittaa tietysti kovasti. Vielä enemmän taitaa nyt kuitenkin harmittaa kuitenkin esityksemme. Kyllähän ensimmäinen aikuisten mitali oli ollut kiva olla kultainen.

Suomen Cupin finaaleissa iskettiin yhteensä 25 ässäsyöttöä, mikä tarkoittaa, että FinFanTeam lahjoittaa 1250 euroa vuoden 2020 nuorten EM-kisoihin selviytyneille maajoukkueille. Jokaisesta ässästä faniyhdistys antaa 50 euroa. Miesten cupin finaalissa iskettiin kahdeksan ässäsyöttöä ja naisten finaalissa peräti 17 ässää.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!