Nuorten olympialaiset huipentuivat – Suomalaisilla epäonnea: ”Jokainen saa täältä varmasti paljon kotiin viemistä”

© Kuva: Getty Images

Suomen poikien jääkiekkojoukkue taipui Nuorten olympialaisten pronssiottelussa Kanadalle luvuin 2-4. Suomen molemmista maaleista vastasi Elmeri Laakso. Joukkueen päävalmentaja Mika Marttila kertoi, että päivän peliin lähteminen oli haasteellista eilisen tappion jälkeen.

-Pyrimme kasaamaan ajatukset eilisen huonon pelin jälkeen, mutta ottelun alku oli meille taas vaikea. Meillä oli riittävästi laadukkaita paikkoja, mutta emme saaneet maaleja tehtyä. Kolmas erä oli meiltä hyvä ja pääsimme lähelle, itse asiassa ylärimaa vaille tasapeliin saakka, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

Nuorten olympialaisia Marttila kuvaa huikeaksi tapahtumaksi.

-Kova taso, hyviä pelejä ja harvoin tämän ikäiset pojat pääsee pelaamaan täydelle hallille. Venäjä oli täällä todella kova, mutta katson kuitenkin että pystyimme pelaamaan muiden kärkimaiden kanssa tasaväkisesti. Jokainen saa täältä varmasti paljon kotiin viemistä. Kovaa pitää jatkossakin harjoitella, että pysytään maailman kärjen kyydissä mukana.

Nuorten olympiakultaa voitti Venäjä, joka kukisti finaalissa USA:n lukemin 4-0.

Suomi kahdeksas suksilajien sekajoukkuekisassa

Nuorten olympialaisten viimeisenä kisapäivänä keskiviikkona kilpailtiin myös mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon sekajoukkuekilpailussa, jossa yhdistetyn urheilijat ja mäkihyppääjät suorittivat joukkuemäkiosuuden ja maastohiihtäjät ja yhdistetyn urheilijat hiihtoviestiosuuden. Tulokset ratkaistiin yhdistetyn joukkuekilpailun tapaan.

Suomen joukkueessa mäkiosuudella hyppäsivät Perttu ReponenAnnamaija OinasJulia Tervahartiala ja Kasperi Valto. Suomi oli mäkiosuuden jälkeen yhdeksäntenä, +2.31 kärkeä jäljessä.

Hiihto-osuudelle siirryttäessä Suomen viestiä veivät Reponen, Oinas, Eevi-Inkeri Tossavainen ja Alexander Ståhlberg. Suomi pystyi hiihto-osuudella nousemaan Venäjän ja Tshekin ohi, mutta samalla Saksa nousi Suomen ohitse. Lopputuloksissa Suomi oli 8:s +3.41 kärjelle jääneenä.

Lumilautailussa ja freestylessa epäonnea 

Suomalaisia nähtiin päätöspäivänä myös lumilautailussa ja freestylehiihdossa. Päivä oli suomalaisille epäonninen. Lumilaudan big airissa Aatu Partanen selviytyi finaaliin, mutta kaatui toisen karsintalaskunsa ja loukkaantui sen verran, ettei pystynyt osallistumaan loppukilpailuun. Suomen toinen edustaja Valtteri Kautonen ei pystynyt lainkaan starttaamaan kisaan flunssan vuoksi. Freestylen big airin karsinnassa Sampo Yliheikkilä oli 14:s pistein 71,25, ja jäi vain 1,75 pistettä finaalipaikasta.

Järjestyksessään kolmannet Nuorten olympialaiset päättyvät tänään Lausannessa. Suomen joukkue palaa kotimaahan huomenna torstaina. Päättäjäisissä Suomen lippua kantaa yhdistetyn hopeamitalisti Perttu Reponen.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.