Pekka Mäki, 49, aloittaa Suomen Nyrkkeilyliiton lajipäällikkönä 7.1.2020. Hänen toimipisteensä sijaitsee Sporttitalossa Helsingin Pitäjämäellä.

Lajipäällikkö vastaa nyrkkeilyn maajoukkuetoiminnan johtamisesta sekä tuloksellisuudesta. Mäen pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu maajoukkuetoiminnan organisoinnin lisäksi muun muassa resurssien riittävyyden varmistaminen. Lisäksi hän vastaa sidosryhmäyhteistyöstä, valmennusosaamisen sekä leirijärjestelmän kehittämisestä ja koordinoinnista.

Pekka Mäen valmennettavat ovat menestyneet niin olympiatyylin kuin ammattilaisnyrkkeilyssä. Hän on suorittanut kansainvälisen lajiliiton, AIBA:n korkeimman valmentajakoulutuksen ja on Nyrkkeilyliiton valmennusvaliokunnan jäsen. Lisäksi Mäellä on laaja sidosryhmäverkosto sekä kotimaassa että ulkomailla.

– Pekka Mäen tausta sekä olympiatyylin että ammattilaisnyrkkeilyn valmennuksesta lisäävät tärkeää osaamista Nyrkkeilyliiton toimintaan. Pystymme strategiamme mukaisesti panostamaan valmennusosaamisen kehittämiseen ja siten varmistamaan nyrkkeilymenestyksen jatkumisen vielä tulevaisuudessakin, sanoo Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine.

– Olympiavuotena työni pääpaino tulee olemaan huippu-urheilijoissamme, joille tulee tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet valmistautumisessaan kohti olympialaisia. Odotan myös innolla työtä seuravalmennuksen kehittämisen parissa. Meidän tulee yhdessä miettiä, miten tukea seuravalmentajiamme työtä ja samalla lisätä heidän tietotaitoaan, jotta pohja urheilijoiden kansainväliselle menestykselle saadaan luotua jo seuratasolla, toteaa Pekka Mäki.

Lähde: Nyrkkeilyliiton tiedote