Kanadan ammattilaissarja (CFL) järjestää ensi vuonna pelaajatestaustilaisuuksia (Combine) eri puolilla maailmaa. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Suomessa SAJL:n toimesta. Tilaisuuteen osallistuu suomalaispelaajien lisäksi pelaajia Latviasta, Unkarista ja Venäjältä.

Ennakkoon kovin nimi CFL testitilaisuuteen osallistuvista on NFL:n pelaajaohjelmaan valittu Chris Mulumba. Suomalaisille mielenkiintoisia nimiä mukana on muitakin, kun yliopistouransa Eastern Michiganissa päättänyt puolustuksen linjamies Ville Valasti ja Saksan liigassa viime kaudella loistaneet Micky Kyei ja Sebastien Sagne tulevat antamaan omat näyttönsä.

CFL järjestää omat alueelliset testitilaisuutensa Suomen lisäksi Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Iso-britanniassa. Ennakkoon julkaistujen nimilistojen perusteella Vaahteraliiga pelaajat ovat myös näissä hyvin esillä. Roostersin hyökkäyksen linjassa pelannut Aleksandar Milanovic nähdään Italian testitilaisuudessa, Ranskassa puolestaan Vaahteraliigasta tutut Jerome Valbon, Maxime De Falcis, Amir Kilani, Aymeric Nicault ja Stephane Fortes antavat omat näyttönsä. Kun vielä Ruotsinkin tilaisuudessa nähdään Vaahteraliigakokemusta omaavat Nicholas Peterson, Joshua Akena, Eric Blomgren ja Daniel John on kotimainen liiga hyvin esillä.

Testaustilaisuuksien parhaat pelaajat tullaan kutsumaan Torontossa maaliskuun lopussa järjestettävään Combine tilaisuuteen, jonka jälkeen pelaajien valintatilaisuus järjestetään huhtikuun 16. päivä. Tammikuun 11. päivänä Myyrmäessä järjestettävää testitilaisuutta voit seurata seurata suorana lähetyksenä Ruutu palvelun kautta.

CFL on perustettu vuonna 1958 ja se on Kanadan toiseksi suosituin urheilun ammattilaissarja NHL:n jälkeen. Sarjan loppuottelu (Grey Cup) on maan suurin yksittäinen urheilutapahtuma ja viime vuonna ottelulähetystä seurasi 9 miljoonaa kanadalaista. Ensi vuonna 108. Grey Cup pelataan Saskatchewan Reginassa.

Sarjassa pelaa nykyään yhdeksän joukkuetta, neljä itäisessä ja viisi läntisessä divisioonassa. Sarjan runkosarja pelataan kesäkuun ja marraskuun välillä ja se kestää 20 viikkoa. Runkosarjakauden jälkeen kuusi joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin.

Kaudelle 2020 sarjassa pelaajien minimipalkka nousee 65000. Joukkueiden palkkakatto taas on 5,8 miljoonaa Kanadan dollaria.

Lähde: SAJL tiedote