Rosa Pohjolainen pujotteli viidenneksi nuorten olympialaisissa – tässä keskiviikon kilpailuohjelma

© Kuva: Getty Images

Nuorten talviolympialaisten uutuuslajin 3 vs 3 jääkiekon turnauksessa pelattiin välierät. Tyttöjen alkusarjan voittanut Emilia Kyrkön musta joukkue piti pintansa välierissä ja voitti ruskean joukkueen maalein 11-7. Keskiviikon finaalissa musta joukkue kohtaa keltaisen joukkueen.

– Tämä on ollut tosi hieno kokemus, olen tutustunut uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea olen päässyt pelaamaan paljon! Me mustat ollaan yhtenäinen jengi ja puhalletaan yhteen hiileen. Uskon, että huomennakin irtoaa voitto hyvällä fiiliksellä ja tarkalla yhteispelillä, Kyrkkö kuvaili tunnelmiaan.

Kyrkön joukkuetoverit mustassa joukkueessa edustavat 12 kansallisuutta. Joukkueessa on pelaajia Alankomaista, Australiasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Japanista, Kiinasta, Puolasta, Slovakiasta, Sveitsistä, Taiwanista, Unkarista ja Venäjältä.

Myös poikien punaisessa joukkueessa pelaava hyökkääjä Juho Lukkari eteni joukkueineen huomiseen finaaliin. Välierässä kaatui ruskea joukkue maalein 9-7.

– Alettiin pelaamaan viimeinkin joukkueena paremmin, tuloskin on sitä myöten parempi. Oma peli on kulkenut ihan hyvin ja tämä on ollut hieno kokemus, kun eri maista tulevien pelaajien erilaisia pelitapoja ja -tyylejä on hitsattu yhteen.

Lukkarin joukkueen pelaajat tulevat Alankomaista, Iso-Britanniasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Saksasta, Serbiasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Sveitsistä, Taiwanista ja Ukrainasta.

Kolmas suomalainen, poikien mustan joukkueen maalivahti Kalle Varis joutui taipumaan 3-7 välierätappioon alkusarjan voittanutta vihreää joukkuetta vastaan. Musta kohtaa keskiviikon pronssiottelussa ruskean joukkueen.

Rosa Pohjolainen pujotteli viidenneksi

Alppihiihdossa olivat vuorossa pujottelukisat. Päivän neljästä suomalaisesta parhaaseen sijoitukseen ylsi Rosa Pohjolainen, joka oli 5:s jäätyään +1.10 kisan voittaneesta Ruotsin Emma Sahlinista. Maisa Kivimäki oli 25:s. Pojissa Eduard Hallberg oli 13:s ajallaan 1.19,63. Hän jäi kisan voittaneesta Ruotsin Adam Hofstedista +3.53. Jaakko Tapanainen ajoi ulos ensimmäisen laskun loppuosassa oltuaan päivän kahdeksanneksi nopein ensimmäisellä väliaikapisteellä.

Ampumahiihdossa kilpailtiin sprinteissä. Poikien 7,5 kilometrin kilpailussa Kalle Loukkaanhuhta oli 51:s, Ville-Valtteri Karvinen 62:s ja Henri Heikkinen 70:s. Tyttöjen 6 kilometrillä Olivia Halme oli 43:s, Anni Hyvärinen 48:s ja Anniina Rantala 60:s.

Keskiviikkona on joukkuekisojen päivä

Nuorten talviolympialaisten kuudentena kisapäivänä pelataan 3 vs 3 jääkiekon finaalit ja pronssiottelut, joissa on mukana 3 suomalaista. Lisäksi suomalaisurheilijoita nähdään alppihiihdon, ampumahiihdon, pikaluistelun ja taitoluistelun joukkuekilpailuissa.

Suomalaiset YOG-kisoissa keskiviikkona 15.1.2020:

(Ajat Suomen aikaa, Sveitsi -1h)

11.30 Ampumahiihto, sekaviesti, Suomi: Olivia Halme, Anni Hyvärinen, Ville-Valtteri Karvinen, Kalle Loukkaanhuhta.

12.00 Alppihiihto, sekajoukkuekilpailu, 1. kierros, Italia -Suomi: Rosa Pohjolainen, Jaakko Tapanainen.

12.30 Pikaluistelu, monikansallinen sekajoukkuekilpailu.

13.00 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, pronssiottelu, pojat musta: Kalle Varis.

14.30 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, loppuottelu, pojat punainen: Juho Lukkari.

14.30 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, loppuottelut, tytöt musta: Emilia Kyrkkö.

15.30 Taitoluistelu, monikansallinen sekajoukkuekilpailu, Team Determination: Nella Pelkonen.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.