Suomalaisampuja tähtäsi uuden ennätyksensä Saksan Münchenissä – ”Nyt kulki hyvin”

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tomi Heikkilä vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta, kun kansainvälinen ilma-asekilpailu H&N Cup jatkui perjantaina Saksan Münchenissä. Hän sijoittui miesten ilmapistoolissa 11:nneksi uusilla ennätyspisteillään 580. Emmi Hyrkäs oli naisten ilmakiväärissä 32:s.

Saksan Münchenissä järjestettävässä kansainvälisessä ilma-asekilpailussa H&N Cupissa ammuttiin perjantaina kolmas kilpailupäivä. Kilpailussa ammutaan ensin kaksi henkilökohtaista kilpailua kussakin lajissa ja sitten viimeisenä päivänä eli sunnuntaina parikilpailut.

Tänään ohjelmassa olivat miesten ja naisten ensimmäiset ilmakivääri- ja ilmapistoolikilpailut. Mukana oli kaikkiaan kymmenen suomalaista, joista seitsemän on nimetty ilma-aseiden EM-kilpailuihin. Ne järjestetään Puolan Wroclawissa 23.2.-2.3. EM-kilpailuissa on jaossa kaikkiaan kahdeksan maapaikkaa Tokion olympialaisiin (miesten ja naisten ilmapistooli ja -kivääri).

H&N Cupin miesten ilmapistoolissa Suomea edustivat Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) ja Tomi Heikkilä (Kuusankosken Ampumaseura), jotka on nimetty Wroclawin EM-kilpailuihin. Heikkilä teki uuden ennätyksensä ja siirtyi uudelle kymmenluvulle, kun tulostaululle kirjattiin 580 pistettä (97+97+94+97+99+96). Entinen ennätys koheni yhdellä pisteellä.

Heikkilä jäi täpärästi ”napakympeillä” ulos finaalista ja sijoittui 11:nneksi. Hän joutui jättämään viime viikonlopun viimeisen EM-näyttökilpailun väliin sairastelun takia.

– Ammunta kulki nyt hyvin, mutta sairastelu ja silmätulehdus vielä vähän vaivasivat, ja näön kanssa meinasi olla ongelmia, Heikkilä kertasi kilpailun jälkeen.

– Pyrin lyhentämään tähtäysaikaa, jotta tähtäimet eivät kerkeäisi sumentumaan. Se tuntui toimivan. Aika paljon silti joutui ottamaan alas, kun meni kyttäilyksi ja silmä ehti väsyä. Mutta tulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Kallio oli 46:s tuloksellaan 572.

Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) sijoittui naisten ilmapistoolissa 74:nneksi tuloksellaan 558. Finaaliraja oli 577. Voiton vei kreikkalainen olympiavoittaja Anna Korakaki (242,7).

Naisten ilmakiväärissä Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) oli 32:s. Hän teki tuloksen 627,5, joka jää vain 0,5 pistettä hänen joulukuussa tekemästään ennätyksestä. Finaaliraja oli 3,2 pistettä Hyrkkään tulosta parempi eli 630,7, ja peräti neljätoista naista rikkoi peruskilpailussa 630 pisteen rajan.

Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening) sijoittui 80:nneksi (623,0), ja Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening) oli 82:s (622,6). Hyrkäs ja Kuisma on valittu naisten EM-kisoihin.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!