Kumparelaskun Eurooppa Cup käynnistyi parikumparelaskun osakilpailulla Sveitsin Airolossa. Sinivalkoiset värit loistivat kirkkaasti kun Suomen joukkueessa nähtiin peräti seitsemän kumparelaskijaa: Aleksi Kaisla, Akseli Ahvenainen, Riku Voutilainen, Severi Vierelä, Miska Mustonen, Johannes Suikkari ja Rasmus Karjalainen.

Lähtöasetelmat karsintakierrokselta olivat loisteliaat kun Akseli Ahvenainen ja Johannes Suikkari pitivät kärkisijoja sekä Rasmus Karjalainen 4:s ja Riku Voutilainen 5:s. Myös Aleksi Kaisla oli karsintakierroksella sijalla komeasti sijalla 7.

Parikumparelaskussa nähtiin muutama harmillinen ennenaikainen putoaminen, kun kärkipaikkaa pitänyt Akseli Ahvenainen taipui ensimmäisellä laskulla Ranskan Thibaud Mouille. Myös Rasmus Karjalainen taipui täpärästi pisteellä Saksan Linus Merzille.
Riku Voutilainen ja Johannes Suikkari jatkoivat kaavion kärkikahinoihin asti kunnes pikkufinaalissa Suikkarin lasku päättyi sauvan katkeamiseen ja ulosajoon vastustaja Ruotsin Filip Gravenforssin napatessa kolmannen sijan. Riku Voutilainen sai finaalilaskussa vastustajakseen Ranskan Marius Bourdette, joka nappasi voiton 14.00 pisteellä Voutilaisen saadessa pisteitä 11.00.

– Tuloksellisesti oli hyvä päivä ja siihen olen kyllä tyytyväinen vaikka tietenkin hopea hieman jäi kaivelemaan. En ole ihan päässyt sinuiksi rinteen kanssa: laskun ja hyppyjen kanssa on ollut hieman hankaluuksia saada hommaa rullaamaan. Tänään meni hommat kuitenkin eteenpäin ja huomenna jatketaan ja ollaan parempia kuin tänään, kommentoi Voutilainen.

Eurooppa cup -tiimin valmentaja Juha Hautsalo on vakuuttunut joukkueen tekemisestä Eurooppa Cupin avauksessa.

– Viime kauteen nähden olemme saaneet lisää miehistöä kärkikahinoihin. Perusharjoittelu on tehnyt tehtävänsä. Alkava kilpailukausi näyttää jälleen lupaavalta koko joukkueen puolesta, summaa Hautsalo.

Kymmenen parhaan joukkoon laskivat Riku Voutilaisen ja Johannes Suikkarin lisäksi myös Aleksi Kaisla 5:nneksi ja Rasmus Karjalainen sijalle 9.

Eurooppa Cup jatkuu Airolossa toisella parikumparelaskun osakilpailulla.

Kumparelaskija Riikka Voutilaisen kausi ohi

Kumparelaskija Riikka Voutilainen joutuu päättämään kautensa polvivamman vuoksi.

– Eturistiside napsahti poikki ja sivusisiteessäkin on pieni repeämä. Nyt tehdään jalan kuntouttamista helmikuun alussa olevaan leikkaukseen asti, kommentoi Voutilainen.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote