Suomalaisnuorukainen upeaan tuplamestaruuteen Norjassa!

© Kuva: Getty Images

Sade Scharlin, 14, juhlii tuplamestaruutta alle 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa Norjassa.

Kaksinpelissä Scharlin oli turnauksen kärkisijoitettu. Neljän voiton turvin hän eteni loppuotteluun. Välierässä hän voitti nelinpelikaverinsa yhdeksänneksi sijoitetun ruotsalaisen Emma Lindhin 6-0, 6-3. Loppuottelussa oli vastassa kolmanneksi sijoitettu venäläinen Vera Yesenkova. Finaalista muodostui todellinen jännistysnäytelmä, jonka ratkaisu haettiin kolmannesta erästä. Lopulta suomalainen vei hiuksen hienosti pidemmän korren ja turnausvoiton erin 7-6, 4-6, 6-3.

Nelinpelissä Scharlin ja Lindh olivat turnauksen toiseksi sijoitettu pari. He etenivät kahdella vakuuttavalla voitolla loppuotteluun. Finaalissa olivat vastassa sijoittamattomat venäläinen Daria Domova ja norjalainen Kajsa Helgesen. Scharlin/Lindh jatkoivat myös finaalissa vahvoja otteitaan ja he etenivät turnausvoittoon erin 6-1, 6-2. Suomalais-ruotsalaiskaksikko hävisi ainoastaan seitsemän peliä koko turnauksen aikana.

Kyseessä on Scharlinin ensimmäinen kaksinpelin Tennis Europe -turnausvoitto alle 16-vuotiaissa. Aiemmin hän oli kaksinpelissä voittanut turnaukset alle 14- ja 12-vuotiaiden ikäluokissa.

Lähde: Tennisliitto