Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloitti Euro2022 EM-karsintojen Relegation Roundin 24-24-tasapelillä Georgiaa vastaan vieraskentällä.

Suomi oli pelannut kolme edellispeliään tappioitta ja hyvät otteet saivat jatkoa myös Georgian vieraana.

Ottelu oli alusta lähtien erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen vahva vaihe osui alkuun ja Georgian vahva hetki oli taasen puoliskon lopussa. Georgia johtikin tauolle lähdettäessä 11-10.

Toinen puoliaika aaltoili enemmän. Georgia aloitti vahvasti, Suomi pääsi peliin mukaan nousten johtoon, mutta sitten oli taas Georgian etsikkoaika. Viimeisen kympin joukkueet menivät käytännössä rinta rinnan. Suomi sai parikin paikkaa viimeisessä hyökkäyksessä ratkaista voitto itselleen, mutta yritykset kilpistyivät tolppaan.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren oli pääosin tyytyväinen Suomen peliesitykseen.

– Nyt on vasta ensimmäinen puoliaika otteluparista pelattu ja meillä on hyvät lähtöasetelmat toiseen peliin. Pelasimme vahvaa puolustuspeliä sekä kurinalaista hyökkäyspeliä ja teimme vähän virheitä. Niihin pitää olla tyytyväinen, Lindgren kehui joukkueen esitystä.

MM-karsintojen vierasotteluissa Suomelle osui pitkiä vaikeita jaksoja joiden aikana vastustaja karkasi. Georgiassa Suomi pystyi pelaamaan tasaisemmin ja vaikeilla hetkillä Suomen parhaana palkittu Mikael Mäkelä piti torjunnoillaan Suomen pelissä mukana. Toisaalta myös vastapuolen Shota Tevzadze esitti nipun kovia torjuntoja pelissä.

– Huonot hetkemme olivat tällä kertaa pienempiä. Pystyimme hyökkäämään suunnitelman mukaan ja puolustimme hyvin Mäkelän ottaessa hyviä torjuntoja, pohti Lindgren.

Tasapeli petasi Suomelle hyvät lähtöasetelmat sunnuntaina Riihimäellä pelattavaan toiseen osaotteluun, jonka voittaja etenee varsinaiseen EM-karsintaan. Juuri päättyneissä MM-karsinnoissa Suomi ei hävinnyt kertaakaan kotikentällään.

EM-karsintaa, Tbilisi:

Georgia – Suomi 24-24 (11-10)

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Nico Rönnberg 5, Roni Syrjälä 4, Ian Martin 3, Robin Sjöman 3, Max Granlund 1, Miro Koljonen 1, Richard Sundberg 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset: Georgia 3 x 2 min. + suora punainen kortti, Suomi 5 x 2 min.

2. osaottelu pelataan Riihimäellä sunnuntaina 19.1. klo 16.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote