Tärkeintä on oikea asenne: Lapset hehkuttivat kelkkahiihtäjiä: ”Nuo ne vasta kovia ovat, kun hiihtävät pelkästään käsillä!”

© Kuva: Juha Tamminen

Para Hiihto Cup on Suomessa järjestettävä maastohiihdon kilpailusarja parahiihtäjile. Tänä talvena Para Hiihto Cupissa on mukana neljä osakilpailua.

13 hiihtäjää on osallistunut tänä talvena järjestettyihin Para Hiihto Cupeihin. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Suomen Hiihtoliitto ja paikalliset hiihtoseurat järjestävät Cupin osakilpailut kansallisten kilpailuiden yhteydessä. Kilpailuita on kauden aikana ollut jo Rovaniemellä, Imatralla sekä Jyväskylässä. Viimeinen osakilpailu järjestetään Kangasalla 9. helmikuuta.

Sarjoja Cupissa on tällä hetkellä 10 ja kirkkaimpina tähtinä loistavat maailmancupiakin kiertäneet Sini Pyy sekä Inkki Inola. Jyväskylän osakilpailussa oli mukana ensimmäistä kertaa liikuntavammaisten pystyhiihtäjien M20 sarjassa Otto Urvanta, ja hän eteneekin luokitteluun. Suomen Paralympiakomitean lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija Nina Peltonen kokee, että Para Hiihto Cup toimii myös urheilijarekrynä.

– Para Hiihto Cupissa tarjotaan kilpailumahdollisuuksia para sarjan urheilijoille. Sitä kautta tietoisuus lisääntyy ja myös uusia urheilijoita saadaan mukaan, Peltonen kertoo.

Järjestävät seurat ovat olleet innoissaan Para Hiihto Cupin järjestämisestä. Ounasvaaran Hiihtoseurassa todettiin, että on parahiihdon kannalta tärkeää olla mukana kansallisissa kilpailuissa, jotta nähtäisiin, että hiihto voi jatkua vammautumisesta huolimatta.

Nina Peltonen kertoo, että Jyväskylässä parahiihtäjien kunto todettiin lasten suusta.

– Lasten sarjat olivat samaan aikaan parasarjojen kanssa lähdössä. Kelkkahiihtäjistä lapset tuumasivat, että nuo ne vasta kovia ovat kun hiihtävät pelkästään käsillä. Parasarjat mahtuvat äärettömän kyvin kansallisiin kisoihin, tärkein on oikea asenne, Peltonen summaa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.