Naisten maajoukkueen, Cinia Fed Cup Team Finland, kapteeni Emma Laine on julkistanut joukkueensa 4.-7.2.2020 pelattavaan kotiturnaukseen. Joukkueessa pelaavat Oona Orpana, Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta ja Ella Haavisto.

18-vuotias Orpana, 19-vuotias Kulikova ja 15-vuotias Hietaranta nimettiin joukkueeseen jo aiemmin ja nyt joukkue täydennettiin lopulliseen muotoonsa 17-vuotiaan Haaviston myötä.

– Ella on pelannut hienosti viimeisten kuukausien aikana ja lisäksi hän osoitti kykynsä yhteisellä harjoitusleirillämme joulukuussa, kommentoi Laine.

Suomen nuori joukkue hakee ennakkoluulottomasti paikkaa korkeammalta sarjaportaalta.

– Olen todella tyytyväinen ja luottavaisin mielin joukkueesta. Tiedän, että meillä tulee olemaan hyvä yhteishenki. Pelaajilla on rutiinia maajoukkue-edustuksista ja varmasti viime kertainen onnistuminen antaa meille lisää virtaa kotikentälle, päätti Laine.

Kotiturnaus on Fed Cupin Eurooppa/Afrikka II-ryhmän koitos. Suomen (maailman ranking 65.) lisäksi Talin Tenniskeskuksella nähdään seitsemän maata: Israel (52.), Tanska (55.), Tunisia (61.), Portugali (62.), Georgia (64.) ja Egypti (67.), Moldova (88.). Kaksi parasta joukkuetta nousee turnauksen päätteeksi Eurooppa/Afrikka I-ryhmään ja kaksi heikointa putoaa III-ryhmään.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan 6.1.2020. Lohkot arvotaan sekä otteluohjelma julkaistaan 3.2.2020. Ottelut alkavat päivittäin kello 15.00.

Lähde: Tennisliiton tiedote