Uran paras kauden avaus! – Suomalaisjuoksija rikkoi aitajuoksun MM-rajan Tallinnassa!

Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff voitti naisten 60 metrin aitajuoksun kansainvälisissä hallikilpailuissa Tallinnassa ajalla 8,14. Tulos alittaa maaliskuussa Kiinassa pidettävien maailman hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan 8,16.

MM-paikoista on luvassa kova taistelu, sillä kullakin maalla on vain kaksi paikkaa lajia kohden ja Suomen Urheiluliiton valinnoissa suurin painoarvo asetetaan nyt alkaneen hallikauden tuloksille.

– Meille oli tärkeä saada selville, että Matilda pystyy juoksemaan kovaa, vaikka takana on vähän erilainen syksy. Matilda on ollut osapäivätöissä ja opiskeluissa on gradun teko loppuvaiheessa, kertoi Bogdanoffin valmentaja Anne Suoranta.

– Tallinnan juoksu oli hyvä treenikisa ja tulos on Matildan uran paras kauden avaus.

Viime vuoden Viron mestaruuskilpailuiden kärkikaksikko Diana Suumann ja Kreete Verlin hävisivät Bogdanofille selvästi. Maaliviivalla eroa virolaiskaksikkoon oli kolmisen metriä.

Kuriositeettina mainittakoon, että Bogdanoffin tulos on varhaisen ajankohtansa ansiosta tässä vaiheessa maailman kärkitulos vuonna 2020.

Viime vuoden 2019 maailman kärkitulos oli Yhdysvaltain Sharika Nelvisin 7,85. Bogdanoff sijoittui viime vuoden maailmantilastossa 28:nneksi ajalla 8,04.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!