Ammattinyrkkeilijä Edis Tatlin (32–3, 10 tyrmäystä) seuraava vastustaja vaihtuu. Tatlin oli määrä kohdata vanha arkkivihollisensa Francesco Patera ottelussa, jossa olisi ollut panoksena Pateran hallitsema kevyen sarjan Euroopan mestaruus. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Patera kieltäytyy ottelusta.

Tatlin kohtaamisen sijaan Patera luopuu vapaaehtoisesti mestaruusvyöstään ja tavoittelee seuraavaksi WBA-nyrkkeilyliiton Interim-mestaruutta. Tatlin asema EM-haastajana säilyy, ja Euroopan ammattinyrkkeilyliitto on nimennyt hänen vastustajakseen italialaisen Gianluca Ceglian (15–3–1, 3 tyrmäystä).

Tatlin ja Ceglian välisen EM-ottelun ajankohdasta ja tapahtumapaikasta käydään neuvotteluja paraikaa. Tatlin manageri Pekka Mäki uskoo, että ottelu järjestetään vielä ennen kesää.

– Huhtikuu voisi olla mahdollinen kuukausi tälle tapahtumalle. Yritämme saada ottelun Suomeen, ja tilanne selvinnee lähiviikkoina, Mäki sanoo.

Gianluca Ceglia on 30-vuotias nyrkkeilijä, joka on voittanut sekä Italian kevyen sarjan mestaruuden, IBF-liiton International-mestaruusvyön että Euroopan Unionin alueen mestaruuden. Hänen edellinen ottelunsa nähtiin 29. maaliskuuta 2019, kun Ceglia kukisti maanmiehensä Pasquale Di Silvion näyttävästi tyrmäyksellä.

Myös Edis Tatli on kohdannut Di Silvion vuonna 2011, ja tuolloin suomalainen voitti ottelun pistein. Huomionarvoista on myös se, että Ceglian ottelulistasta löytyy tappio italialaiselle Manuel Lancialle, josta Tatli iski näyttävän keskeytysvoiton Helsingin Hartwall-areenalla vuonna 2016.

Pekka Mäki näkee suojattinsa lähtevän otteluun ennakkosuosikkina. Suomalaisella on kaikki mahdollisuudet voittaa Euroopan mestaruus jo kolmannen kerran – saavutus, johon yksikään toinen suomalaisnyrkkeilijä ei ole yltänyt. Tästä olisi hyvät lähtökohdat jatkaa kohti Tatlin suurinta haavetta, maailmanmestaruusottelua.

– Ceglia on hyvä haaste tähän väliin, ja tämä on tavallaan tilaisuus lähettää terveisiä kevyen sarjan ykkösnimille maailmalla. Teofimo Lopezia vastaan koettu tappio nakertaa edelleen hampaankolossa ja odotan innolla mahdollisuutta nousta takaisin sarjani kärkikahinoihin, Tatli sanoo.

Lähde: Tiedote