Hieno tarina! MM-kisat peruuntuivat kokonaan Liettuassa – Suomi tuli apuun, järjesti tapahtuman ja nappasi vielä tuplakultaa

Suomen joukkue nappasi kultaa viikonloppuna 15.-16.2. järjestetyissä mormuskoinnin MM-kilpailuissa Joroisten Valvatus-järvellä. Upean suorituksen kruunasi Harri Nikulan taituroima henkilökohtainen kultamitali.

Kaksipäiväinen kilpailu oli tiukka, voidaan sanoa grammapeliä. Pienikin kiiski tai ahven saattoi muuttaa ruutusijoitusta useamman sijan. Lopulta joukkuehopea meni Venäjälle ja pronssi Ukrainalle.

Henkilökohtaisessa kilpailussa hopeaa nappasi Ukrainan Vitalii Stadnichenko ja pronssia Latvian Kinerts Raimonds. Suomeen saatiin hienosti myös sijat 4. Asa Palhomaa ja 5. Jussi Rossi. Kilpailun ensikertalainen Raine Kortet oli 15., Samppa Ylönen 62. ja Eija Lokasaari-Leskiranta 64. (kaksi viimeksi mainittua pilkkivät vain toisena päivänä). Suomen joukkueen kapteenina toimi Olli Saarela.

Mormuska eli morri on eräänlainen pieni painokoukku, jossa on kiinteä yksihaarainen koukku. Kilpailussa vain mormuskan käyttö on sallittu. Siimana käytetään lähes ohuinta mahdollista ja siinä saa olla vain yksi mormuska. Vavan tulee olla koko ajan kilpailijan kädessä. Kalastaja yrittää pienin liikkein houkutella kalat syömään.

Mormuskointi-kilpailussa kalastetaan tarkasti rajatuissa suorakaiteen muotoisissa ruuduissa, joissa toimintaa valvovat kilpailutuomarit. Kunkin maan joukkueessa on viisi kalastajaa kumpanakin päivänä ja heidät arvotaan kukin eri ruutuun. Näin jokaisessa ruudussa kalastaa yhtä monta kalastajaa kuin kilpailussa on maita mukana. Ruutujen sisällä keskinäinen paremmuus ratkaistaan kalojen painon mukaan, josta saa sijoituksen mukaan pisteitä. Se maa tai kalastaja, jolla on vähiten pisteitä kilpailun jälkeen, voittaa.

Liettuassa alun perin pidettäväksi suunitellut kilpailut peruuntuivat maan jäättömän tilanteen takia vain kolme viikkoa ennen h-hetkeä. Kisat olivat vaarassa peruuntua kokonaan, joten Suomen kilpapilkkijät yhdessä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) ja Varkauden kaupungin kanssa päättivät pelastaa tilanteen.

SVK kiittää kaikkia järjestelyihin osallistuneita. Tiukkaan MM-mormuskointikilpailuun osallistui kolmetoista maata.

Lähde: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.