Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen raivosi nuorille luistelijoille ja etsi heidän joukostaan vuotajia, jotka kertoivat ulkopuolisille, mitä joukkueen sisällä tapahtuu, kertoo Helsingin Sanomat.

Penttisen entinen valmennettava kertoi HS:lle, että nainen lähetti ääniviestejä päivittäin. Niistä sisällöltään aggressiivisia tai törkeitä sateli muutaman viikon välein.

Viesteissä Penttinen esimerkiksi kritisoi yhden joukkueen suoriutumista harjoituksissa kirosanoja käyttäen. Toiselle joukkueelle lähettämässään viestissä Penttinen sanoo, ettei joukkueen ”vaikeista” asioista saa puhua ulkopuolisille.

Penttinen yritti julkisuuteen tulleiden uutisten jälkeen selvittää, kuka hänen valmennettavistaan oli kertonut joukkueen sisäisiä asioita ulkopuolisille.

– Sitä ihmistä ei tapeta, mutta sitten me tiedetään, kehen ei voi luottaa. Sitten se luotto pitää ansaita takaisin. Se on vaan niin yksinkertainen asia. Vaikka se olisi sitten puolivahinko, niin se pitää silti uskaltaa nyt sanoa, Penttinen sanoi HS:n mukaan eräässä ääniviestissä.