Tenniksen miesten nelinpelissä maailmanlistan ykkösenä oleva Kolumbian Robert Farah antoi positiivisen dopingnäytteen viime lokakuussa ja asiasta kerrottiin tammikuussa.

Farahin elimistöstään löytyi boldenone-nimistä steroidia. Hän kiisti tuolloin käyttäneensä tietoisesti kyseistä ainetta. Aineen arvellaan päätyneen tennispelaajan elimistöön hänen kotimaassaan valmistetusta lihasta.

– Kyseistä ainetta löytyy säännöllisin väliajoin kolumbialaisesta lihasta ja se voi näkyä urheilijoiden antamissa näytteissä. Olen varma, että juuri tämä oli syynä kyseessä olevaan testituloksen positiivisuuteen, hän kertoi tiedotteessaan.

ITF tiedotti maanantaina hyväksyneensä Farahin kertomuksen siitä, miten boldenone päätyi pelaajan elimistöön. Hän on jälleen kilpailukelpoinen.

– 21. tammikuuta asetettu väliaikainen kilpailukielto on kumottu ja päätös on voimassa välittömästi. Epäilysten välttämiseksi herra Farah voi jatkaa kilpailua välittömästi, liiton tiedotteessa kerrotaan.