Freeskiurheilija Miika Virkin hyvä vire jatkui Eurooppa Cupissa, kun hän laski kolmanneksi Puolan Katolnicassa pidetyssä big air –kisassa lauantaina 15. helmikuuta 2020. Sijoitus oli sama kuin edellisenä vuonna, mutta kilpailun taso oli nyt kovempi.

Virkki onnistui volteissaan erinomaisesti saaden ensimmäisestä hypystään 90 pistettä (feikkitupla 12). Toisesta tempustaan, tuplakorkista, hän sai 80,67 pistettä, yhteenlaskettujen pisteiden oltua 170,67. Kisan voitti Venäjän Dmitrii Mulendeev 179,67 pisteellä, ja toiseksi sijoittui Eurooppa Cupin kokonaiskilpailua johtava Ruotsin Emil Granbom 179,33 pisteellä.

Suomen Atte Heikkilä oli neljäs yhteispistein 166,67, Joel Liimatainen seitsemäs, Tuomas Kivari 18:s, Henri Immonen 25:s ja Iisakki Eskola 34:s. Kisaan osallistui yhteensä 37 laskijaa 12 Euroopan maasta.

Jon Sallinen kolmanneksi Pohjois-Amerikan Cupissa miesten Halfpipessä

Freeskilaskija Jon Sallinen on sijoittunut kolmanneksi miesten halfpipessä Yhdysvaltain Coloradossa Aspen Snowmass Freesking Open -kilpailussa (NAC) . Kolmas sija oli freeskilaskijalle pieni pettymys, mutta sijoituksella kevään lomakassa Rukan Spring Break -tapahtumaan kasvoi sopivasti.

– No olin itse pettynyt kolmanteen sijaan, koska ensimmäinen finaaliruni olisi ollut loistava, ilman haparointia perustempun alastulossa. Sain kuitenkin kasvatettua pientä lomakassaa podiumsijallani, iloitsee Sallinen.

Olli Penttala parikumpareiden voittoon – tuplavoitto Suomeen päätti Eurooppa Cupin osakilpailun Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestetty Eurooppa Cupin osakilpailu päättyi jälleen suomalaisjuhliin kun Olli Penttala laski parikumparelaskun osakilpilun voittoon. Finaalissa laitettiin kova kovaa vasten joukkuetoverin Miska Mustosen kanssa, joka haastoi Penttalan finaalikierroksella. Kolmanneksi kilpailussa tuli Venäjän Nikita Parkachev.

Suomen joukkueen Johannes Suikkari 6:s, Riku Voutilainen 8:s, Rasmus Karjalainen 12:s, Akseli Ahvenainen 20:s, Aleksi Kaisla 21:s, Severi Vierelä 32:s ja Melvin Kangas 37:s.

Naisten sarjassa parikumpareiden voittoon Venäjän Anastassiya Gorodko, toiselle sijalla Saksan Hanna Weese ja kolmanneksi Ranskan Fantine Degroote.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote