Arabiemiirikuntien UAE Tourin viides etappi ajettiin samalla tavalla kuin kolmas etappi Jebel Hafeetin nousun päälle. Se tiesi tiukkaa kymmentä viimeistä kilometriä. Näillä kilometreillä oli panoksena mitä todennäköisemmin UAE Tourin kokonaiskilpailun voitto. Kilpailussa on jäljellä vielä kaksi etappia, mutta molemmat ovat tasamaaetappeja, joilla ei normaalioloissa tulla enää ratkaisemaan muuta kuin etappivoittoja.

Päivän 162 kilometrin etappi ajettiin tuulisissa olosuhteissa ja jälleen niin, että kärjessä ennen loppunousua ajoi irtiotto. Nyt se oli viiden ajajan vahva kokoonpano ja siinä oli mukana Jaakko Hännisen joukkueesta Larry Warbasse. Irtiottoryhmän ja pääjoukon aikaero oli suurimmillaan noin kuusi ja puoli minuuttia. Pääjoukko ryhtyi kovaan takaa-ajoon ja se oli aiheuttaa tuulen avustamana tuhoa. Pääjoukko oli harventumassa, mutta tuli vielä kokoon ennen loppunousua. Harventunut karkulaisryhmä ajettiin kiinni hyvissä ajoin ennen loppuratkaisuja.

Loppunousussa odotettiin kokonaiskilpailun johdossa olleen britti Adam Yatesin haastajien hyökkäyksiä. Niitä nähtiinkin lähinnä kakkosena olleen slovenialaisen Tadej Pogacarin toimesta. Yates kesti iskut hyvin ja loppujen lopuksi voiton ratkaisivat keskinäisessä kirissään Yates, Pogacar ja kazakstanilainen Alexey Lutsenko. Viimeksi mainittu oli jo nostamassa käsiään voiton merkiksi, kun Tadej Pogacar tuikkasi pyöränsä ensimmäisenä maaliviivan yli. Yates tuli turvallisesti maaliin kolmantena ja säilytti kokonaiskilpailun johtonsa minuutin ja sekunnin erolla Pogacariin.

Jaakko Hänninen kiipesi mäelle jälleen lupaavasti. Sijoitus jäi hieman huonommaksi kuin kolmannella etapilla. Nyt se oli 34:s ja eroa voittajaan tuli hieman yli kaksi minuuttia. Hänninen on nyt kokonaiskilpailun 25:s. Nuorten kokonaiskilpailussa hän on kuudennella sijalla.

– Tänään oli tuulinen päivä. Meillä oli tavoitteena saada ajaja irtiottoon ja siinä onnistuttiin. Loppujen lopuksi tuuli ei rikkonut porukkaa, vaikka lisäsi hermostuneisuutta pääjoukossa. Lopussa joukkueemme ajoi ilman roolitusta, joskin itse olin kokonaissijan puolesta etusijalla. Jalat eivät olleet tänään terävimmillään enkä vielä hengitysongelmien jälkeen pystynyt puristamaan ihan samaan tulokseen kuin tiistaina, kertasi Jaakko Hänninen ajettua etappia.

Perjantaina ajetaan 158 kilometrin tasamaaetappi. Se on jälleen kirimiesten etappi ellei kova tuuli tule sekoittamaan ennakkokaavailuja.

Tulokset

UAE Tour 2. UWT, Arabiemiirikunnat

5/7 -etappi Al Ain – Jebel Hafeet 162 km

1. Tadej Pogacar (Slovenia) UAE Team Emirates 3:48:53
2. Alexey Lutsenko (Kazakstan) Astana Pro Team s.a.
3. Adam Yates (Iso-Britannia) Mitchelton – Scott s.a.
4. David Gaudu (Ranska) Groupama – FDJ + 0:0
5. Ilnur Zakarin (Venäjä) CCC Team + 0:07
6. Davide Formolo (Italia) UAE Team Emirates + 0:23
7. Alejandro Valverde (Espanja) Movistar Team s.a.
8. Wilco Kelderman (Hollanti) Team Sunweb + 0:24
9. Victor De La Parte (Espanja) CCC Team s.a.
10. Rafal Majka (Puola) Bora – Hansgrohe + 0:27

34. Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R La Mondiale + 2:02

Tilanne 5/7 etapin jälkeen

1. Adam Yates (Iso-Britannia) Mitchelton – Scott 20:35:04
2. Tadej Pogacar (Slovenia) UAE Team Emirates + 1:01
3. Alexey Lutsenko (Kazakstan) Astana Pro Team + 1:33
4. David Gaudu (Ranska) Groupama – FDJ + 1:48
5. Rafal Majka (Puola) Bora – Hansgrohe + 2:11
6. Wilco Kelderman (Hollanti) Team Sunweb + 2:34
7. Ilnur Zakarin (Venäjä) CCC Team s.a.
8. Davide Formolo (Italia) UAE Team Emirates + 2:39
9. Diego Ulissi (Italia) UAE Team Emirates + 2:47
10. Victor De La Parte (Espanja) CCC Team + 2:51

25. Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R La Mondiale + 5:45

Lähde: TWD-Länkenin tiedote