Suomalainen laski upeasti hopealle arvostetussa ja kovatasoisessa kutsukilpailussa Yhdysvalloissa – ”Ei huono näissä olosuhteissa”

© Kuva: Getty Images

Matti Suur-Hamari otti myöhään perjantai-iltana hopeaa Yhdysvaltojen Copper Mountainilla lasketussa paralumilautailun banked slalom -kilpailussa. Kyseessä on kutsukilpailu, joka on osa arvostettua ja kovatasoista Dew Tour -tapahtumaa. Kilpailun voitti Ison-Britannian Owen Pick ajalla 1:06.02. Suur-Hamarin hopea-aika oli 1:07.58. Naisten kilpailun voitti Hollannin Lisa Bunschoten ajalla 1:14.11.

Kilpailupäivänä satoi erittäin paljon lunta ja tämä vaikutti laskijoiden vauhteihin radalla. Suur-Hamari sai kuitenkin hopeasijaan riittävän ajan toisella laskullaan. Lauantain muut kilpailut olivat peruttu sään vuoksi mutta banked slalom saatiin silti laskettua.

– Terveisiä täältä Copperin lumisista maisemista! Oli kyllä aika eksoottinen kisa. Aamu alkoi sillä, että koko valtatie Friscosta Copperille laitettiin kiinni. Lunta tuli sen verran, että normaalisti kymmenen minuutin matkassa menikin reilu tunti ja kaikki aikataulut vähän myöhästyivät kelin takia. Kaikki muu toiminta oli peruttu tältä päivältä mutta meidän kisa päätettiin viedä läpi ja oli se tavallaan aika omalaatuista menoa. Ei ole kertaakaan tullut oltua banked slalom -radalla, missä on polveen asti lunta jos ajaa kisalinjalta ulos. Voisi sanoa, että hidasvauhtisin kisa mitä olen ikinä laskenut mutta ei se mitään ja rata oli sama kaikille. Radan pitäminen puhtaana oli järjestäjille aika vaikeaa ja lunta kerkesi tulla koko ajan lisää. Saatiin kuitenkin vietyä kisa läpi ja sain puristettua toisella laskulla ihan kelpo ajan ja kakkoseksi pääsin. Ei huono näissä olosuhteissa ja saatiin duuni tehtyä. Tällaisissa lumisademäärissä taitaa jäädä Japanikin toiseksi mitä täällä nyt on ollut ja jokaiselle olisi puuterilunta laskettavaksi! Seuraavaksi mitskut laukkuun ja kotia kohti. Rukalla jatkuu treenit tästä eteenpäin, Suur-Hamari kommentoi.

Dew Tour jatkuu lauantaina miesten slopestylellä, jossa mukana on Rene Rinnekangas. Sunnuntaina lasketaan naisten slopestyle, johon Enni Rukajärvi osallistuu.

Seuraavaksi paralumilautailussa kilpaillaan banked slalomissa Espanjan La Molinan maailmancupissa maaliskuun alussa.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.