Suomalaisjuoksija loistovauhdissa – Oma ennätys ja EM-kisojen tulosraja rikki!

© Kuva: Juha Tamminen
Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Camilla Richardsson oli loistovauhdissa Arabiemiirikuntien Ras al Khaimahin puolimaratonilla. Hän juoksi ennätyksensä 1.12.46, alitti kirkkaasti Pariisin EM-kisojen tulosrajan ja oli kilpailussa 14:s.

Kilpailun voitti Etiopian Ababel Yeshaneh ME-ajalla 1.04.31. Aiempi oli Kenian Joyciline Jepkosgein kolme vuotta sitten juoksema 1.04.51.

– Oli hyvä päivä juosta. Kisan puolivälissä innostuin juoksemaan pikkuisen liian kovaa ja se vähän kostautui lopussa. Sinne tuli sellainen kolmen ja puolen minuutin kilometri, kun muuten menin sellaista 3.25:n kilometrivauhtia ja allekin, Richardsson kertaili.

Annemari Kiekara oli viidestoista ja rikkoi EM-rajan ajalla 1.14.27. Kiekaralle se oli jo toinen kerta tänä vuonna, kun hän alitti Suomen Urheiluliiton EM-rajan 1.15.00.

– Juostiin Annemarin kanssa alkumatka vuorovedolla. Vedettiin aina kaksi kilometriä kerrallaan, sitten 8 kilometrin jälkeen hän jäi ja minä menin omaa vauhtia, Richardsson sanoi.

Kisan loput 13 kilometriä Richardsson juoksi käytännössä yksin.

– Se oli tietysti vähän harmillista varsinkin, kun siinä oli niin selvät erot molempiin suuntiin. Edellä mennyt nainen oli kaksi minuuttia edellä ja takana tulevaan oli yli minuutin ero, Richardsson sanoi

Richardssonin ennätysaika vei hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Hänen edellinen puolimaratoninennätyksensä oli kolme vuotta sitten Tukholmassa juostu 1.15.34.

RAK-puolimaratonin oli Richardssonin mukaan ajatuksia herättävä kokemus.

– Se voi olla niin, että tämä on minun päämatkani tulevaisuudessa, Richardsson viittasi puoli- ja täysmaratoniin.

Lähitulevaisuudessa Richardsson keskittyy kuitenkin estejuoksuun ja tähtää ensi kesän Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin, jossa puolimaraton voi olla hänen toinen matkansa esteiden lisäksi. Toinen vaihtoehto EM-kisojen kakkosmatkaksi on 10 000 metriä.

– Jos me saamme EM-kisojen puolimaratonille hyvän joukkueen, silloin juoksen puolimaratonin, Richardsson arvioi.

Neste ei imeytynyt, vatsavaivat Kiekaran kiusana

Kiekaralle, 43, juoksu oli pettymys. Hän odotteli harjoitusten perusteella 1.12-alkuista aikaa, mutta vatsavaivat estivät kunnon mukaisen juoksun.

– Vatsaa kramppasi ja nesteet hölskyivät siellä jo 7-8 kilometristä alkaen. Siksi en kyennyt mennä niin kuin ajattelin. Se, että nesteet hölskyivät tarkoitti tietysti myös, etteivät ne imeytynyt, Kiekara harmitteli.

– Camillalta tosi hieno juoksu. Tuollaista aikaa odotin itseltänikin treenien perusteella.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!