Freeskilaskija Miika Virkki sijoittui toiseksi Slovakian Kremnicassa järjestetyssä Eurooppa Cupin big air –kisassa lauantaina 8. helmikuuta 2020. Kisan voitti Italian Leonardo Donaggio 170,67 pisteellä, ja kolmanneksi laski Venäjän Dmitrii Makarov 162 pisteellä. Virkin kahden eri tempun yhteenlasketut pisteet olivat 164.

Kisaan osallistui 29 laskijaa Euroopan eri maista, ja finaaliin heistä pääsi kymmenen. Finaaliin selvittivät tiensä Virkin lisäksi myös Henri Immonen, joka sijoittui 7:nneksi ja Joel Liimatainen, joka oli 9. Atte Heikkilä jäi harmillisesti finaalin ulkopuolelle ollen kisan 12.

Miika Virkin kausi on alkanut myönteisissä merkeissä. Joulukuussa hän osallistui slopestylen FIS-kisaan Ruotsin Hemavanissa sijoittuen kolmanneksi.

Tammikuussa hän kävi slopestylen FIS- ja Eurooppa Cupin kisoja Ranskan Varsissa, sijoittuen molemmissa kuudenneksi. Sveitsin Crans Montanan slopestyle-kisassa sijoitus oli seitsemäs, josta kisaturnee jatkui Slovakian Kremnicaan.

Seuraavaksi Virkki kilpailee Eurooppa Cupin big airissa Puolan Katolnicassa tulevana viikonloppuna.

Eurooppa Cupin kisoihin osallistuvien määrä on kasvanut huomattavasti aikaisempiin vuosiin verrattuna. Esimerkiksi Varsin slope-kisaan osallistui 60 laskijaa, ja Crans Montanan 79 urheilijaa lukuisista Euroopan maista. Myös Eurooppa Cupin kilpailuissa tehtävien temppujen taso on vaikeutunut.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote