Todellinen monilahjakkuus! Roskaruokaa rakastava Youtube-tähti rikkoi ensimmäisenä suomalaisena haamurajan leuanvedon SM-kisoissa (video) – Kisassa myös uusi ME!

© Kuva: Getty Images

Jesse Pynnönen, 28, on rikkonut ensimmäisenä suomalaisena 200 kilon yhteisrajan lisäpainoleuanvedossa Suomen Leuanveto ry:n ja dopingvalvonnan alaisessa kilpailussa. Mukaan lasketaan oma elopaino ja lisäpaino.

Pynnönen kilpaili miesten yli 110-kiloisten sarjassa. 155,1-kiloinen Pynnönen veti leuan 45 kilon lisäpainolla, jolloin yhteispaino oli 200,1 kiloa.

Espoolainen Teemu Ojala teki 90-kiloisten (80,1-90 kg) sarjassa uuden maailmanennätyksen, joka on nyt 101,5 kiloa.

Sarjansa voittaa se kilpailija, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainolla yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme.

Pynnönen tunnetaan myös syömishaastevideoista, joita hän tekee YouTubeen. Jopa satojatuhansia katsontakertoja keräävillä videoilla Pynnönen syö muun muassa 7,8 kiloa ribsejä, viisi kiloa mämmiä tai lähes 15 000 kalorin edestä muffineja.

Pynnönen sanoo, että kilpasyöminenkin käy kovasta urheilusta. Kilpasyömisessä on tarkoituksena syödä mahdollisimman paljon ruokaa tietyssä aikarajassa, joka on tyypillisesti 6-12 minuuttia. Toistaiseksi hänelle ei ole löytynyt Suomessa vastusta.

Lähde: Suomen Leuanveto ry