Lahden Ahkeran Wilho Hautala juoksi roiman ennätysparannuksen 3000 metrillä Yhdysvaltain yliopistosarjan hallikisoissa Allendalessa Michiganissa. Hautala taittoi matkan ajassa 8.19,44, joka riitti kilpailun yhdeksänteen sijaan. Juoksun voitti Yhdysvaltain Titus Winders ajalla 8.08,46.

Hautalan uran paras aika 3000 metrillä ennen Allendalen kisaa oli viime talvena hallissa ylipitkällä radalla juostu 8.33,24. Nyt matka taittui 200 metrin radalla reilusti paremmin.

– Wilho on ollut terveenä viisi kuukautta, se näkyy heti ajoissa. Wilho juoksi viikko sitten mailin halliennätyksekseen 4.10,47, totesi Ville Hautala, joka on valmentanut poikaansa aina viime syksyyn, jolloin tämä siirtyi Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja juoksee nyt Eastern Michiganin yliopiston yleisurheilutiimissä.

Hautalalla oli viime vuonna alaselässä rasitusvammoja, jotka rajoittivat huomattavasti harjoittelua ja kilpailemisesta.

Lähde: Urheiluliiton tiedote