Pitkin kautta itselleen vierailla pelipaikoilla pelanneet Laura Pihlajamäki ja Noora Kosonen nähtiin viime viikolla omisssa pelirooleissaan lentopallokauden jatkuttua Romaniassa ja Belgiassa.

Noora Kosonen palasi omalle pelipaikalleen yleispelaajaksi, kun Gent löi Belgiassa Oudegemin 3-0 (25-21, 25-23, 25-19). Kosonen palasi kentälle seitsikkoon joukkueen hakkurin loukkaannuttua ja sitä myötä pelipaikkojen mentyä taas uusjakoon.

– Suhteellisen tasaisesta pelistä saatiin tärkeät kolme pistettä. Täällähän menee vain runkosarjan neljä parasta pelaamaan mitaleista.

Gent on nyt kolmantena ja kasvatti eron viidentenä olevaan Oudegamiin yhdeksään pisteeseen varmistellen paikkaansa mitalipeleissä.

Laura Pihlajamäen Romanian liigan nelosena oleva Stiinta Bacau sai kotonaan kyytiä sarjakärki ja edelliskauden Mestarien liigan finaalijoukkueelta Alba Blajlta erin 0-3 (14-25, 18-25, 17-25). Pihlajamäki teki 6/+5 neljällä hyökkäyspisteellä ja kahdella ässällä.

Omalle pelipaikalleen keskipelaajaksi koko peliksi esiintymään päässyt Pihlajamäki oli kaikkiaan pyörityksen keskellä.

– Vastustaja syötti meidät varsinkin alussa kumoon, eikä siksi päästy hyökkäämään. Tehtiin myös aivan liikaa omia virheitä. Aika paljon taas pyöritettiin pelaajia kun ei meinaa sopivaa kuusikkoa löytyä.

Roosa Koskelo sai huilivuoron, kun melkoisessa pelirumbassa oleva Stuttgart löi vieraissa Aachenin. Stuttgartillehan tuli lisäksi Saksan cupfinaalin tappio ja Mestarien liigan jatkopaikka viikon sisällä.

– Vastustaja teki varmaankin puolet meidänkin pisteistä. Meiltä hyvää syöttöpeliä läpi pelin ja torjunta oli myös parempaa kuin aikoihin. Tänään saatiin lepuutettua osaa normikuusikosta, kun loukkaantumistilanne sen vihdoin salli.

Stuttgart jatkaa liigakakkosena tasapisteissä yhden pelin vähemmän pelanneen Schwerinin kanssa, joka kukisti kotoanan tuoreen cupmestarin eli Piia Korhosen Dresdenin niukasti 3-2 (21-25, 19-25, 25-20, 25-23, 15-12). Korhonen ei pelannut.

Kaisa Alanko johti Ranskassa sarjakakkosen Nantesin 3-0 (25-15, 25-16, 25-11) -murskavoittoon vieraskentällä Chamalieristä (11:s), jonka riveissä nähtiin kaksi entistä Mestaruusliigapelaajaa: Oni Lattin ja Lena Leonenko (ex-Prokopenko). Alanko syötti kaksi ässää ja hyökkäsi yhden pisteen.

Lähde: Lentopalloliitto