Yleisurheilun kärkinimet loistivat Madridissa – Kristiina Mäki uransa toiseksi parhaaseen aikaan!

© Kuva: Getty Images

Venezuelan kolmiloikkatähti Yulimar Rojas täytti madridilaisyleisön toiveet ja kuorrutti Kansainvälisen yleisurheiluliiton halliturneen päätöskilpailun voiton kimmahtelemalla halliratojen ME-lukemiksi 15,43.

Rojasin ohella Madridin kisojen kärkinimi oli pituushypyn viime syksyn MM-pronssimitalisti Juan Miguel Echevarría. Kuubalaishyppääjä ponkaisi 841. Se on kuluvan hallikauden kärkitulos. Hänen kaksi muuta mitattua hyppyään kantoivat 831 ja 833.

Muissa lajeissa Yhdysvaltain Christina Clemons voitti naisten 60 metrin aidat kauden parhaallaan 7,82, jolla hän nousee talven maailmantilastossa toiseksi. Nia Ali varmisti amerikkalaisten kaksoisvoiton niinikään kauden parhaalla 7,88.

Miesten 60 metrin aitojen voittoon juoksi Puolan Damian Czykier ennätyksellään 7,48, jolla hän sivuaa talven maailmantilaston kakkosaikaa. Aiempi ennätys koheni kuusi sadasosaa. Ennätyksensä teki myös toiseksi juossut Kuwaitin Yaqoub Mohamed al-Youha ajalla 7,52.

Miesten 60 metriä voitti Yhdysvaltain Ronnie Baker ajalla 6,44. Se sivuaa hänen kauden parastaan ja talven maailmantilaston kakkosaikaa. Yhdysvaltain Demek Kemp oli toinen ennätyksellään 6,49 ja Slovenian Jan Volko kolmas niinikään ennätyksellään 6,55. Kisan kärkinimistä Yhdysvaltain Michael Rodgers siirrettiin sivuun vilppilähdön takia.

Miesten kuulan voitti Krotian Filip Mihaljevic maansa halliennätyksellä 21,74, jolla hän nousi talven maailmantilastossa neljänneksi. Mihaljevicin aiempi halliennätys oli kuluvan kuun alussa Düsseldorfissa työnnetty 21,52. Tiukassa kilpailussa Puolan Konrad Bukowiecki oli toinen hävittyään voiton sentillä. Tshekki Tomas Stanek oli kolmas työnnettyään 21,54.

Naisten 1500 metrillä Kristiina Mäki juoksi uransa toiseksi parhaan 1500 metrin halliajan 4.09,56 ja oli kahdeksas. Kilpailun voitti Etiopian Gudaf Tsegay ajalla 4.04,66. Mäki on tällä hallikaudella juossut 1500 metriä neljästi ja parantanut halliennätystään kahdesti, viimeksi Glasgow´ssa lukemiin 4.08,41. Mäki edustaa kansainvälisissä kisoissa Tshekkiä.

Lähde: Urheiluliiton tiedote