© Kuva: Getty Images

Esportsin ihmeellinen maailma

Petsipappa on perinteisen urheilun ystävä. Hyvin laaja-alainen urheilun seuraaminen rikastuttaa elämää ja kylläpä on tullut oikeastaan kaikesta mahdollisesta lyötyä vetoakin. Joskus 20 vuotta takaperin monet ihmettelivät, miten kellekään tulee mieleen lyödä vetoa naisten käsipallon EM-kisoista tai rugbystä. Usein mielelläni muistelen myös mäkihyppyä: kauden 2001/02 avauksessa eräs brittibuukkeri piti koko viikon Primoz Peterkan voittajakerrointa 201:ssä, vaikka mies nakutteli harjoituksissa jatkuvasti kympin sakkiin. Peterka loppujen lopuksi voitti tuon kisan ja voittojenmaksun jälkeen valikoimissa oli yksi buukkeri vähemmän.

Petsipappa kuuluu ikäluokkaan, jonka teini-iässä ensimmäiset kotimikrot hankittiin suomalaiskoteihin. Eihän niitä kaikilla ollut, mutta joistakin mikron omistaneista kavereista tulikin äkkiä hirmu suosittuja. Näin 35 vuoden jälkeen funtsittuna ensimmäiset tietokonepelit olivat aika liikuttavia – mutta tosissaan niitä pelattiin. 1980-luvun kuuluisin taktiikkapeli taisi olla naisten iskemistä simuloiva Leisure Suite Larry -pelisarja. Sitä hakattiin kiukulla – joskin allekirjoittaneelle tuottivat eniten riemua ensimmäiset jääkiekko- ja jalkapallosimulaatiot. Niitä pystyi pelaamaan toista vastaankin, jolloin jono pelaamaan oli puolet lyhyempi.

Tässä onkin Petsipapalle esportsin mysteerio – allekirjoittaneella ei edelleenkään kestä hermo katsoa, kun muut pelaavat. Pitäisi päästä itse sohlaamaan. Samaa efektiä ei tule perinteisessä urheilussa: siinä kun Petsipappa oli aina se kaveri, joka otettiin joukkueeseen vasta jakojen teon loppuvaiheessa. Uusi sukupolvi pitää esportsia täysin spectator sportsina eli on aivan ok vedellä poppareita ja colaa, kun huiput räimivät Counter Striken kenttiä läpi. Olen aina pitänyt itseäni nuorekkaana, mutta esports – ja rap-musiikki – todistavat sen, että olenkin vain ajastani jälkeen jäänyt muumio

CS:GO Team Vitality – ENCE

Pelikohteet alkavat olla todella vähissä näinä aikoina, joten esports tarjoaa täytettä tyhjiöön. ESL Pro Leaguessa ranskalainen Vitality on ennakkosuosikki suomalaista ENCEä vastaan. Suomalaiset ovat tahkonneet viime ajat ilman voittoja ja itseluottamus on varmasti alamaissa. Tiukasti skenessä sisällä olevat ihmiset eivät ole menettäneet uskoaan suomalaisjoukkueen taitoihin, joten yli kolmen kertoimilla vetoa kannattaa laittaa sisään. Perusluokaltaan joukkueet ovat lähempänä toisiaan kuin vetomarkkinat antavat ymmärtää. Vetosuositus on ENCE voittaa kertoimella 3,05.

 

.

Betsafe tarjoaa mojovaa bonaria. Talletusbonus on tarjolla peräti 150€ asti. Näin 150 euron talletus tuo sinulle heti hurjat 300€ pelirahaa.

Lunasta Betsafen tervetulopaketti näin:

  1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
  2. Tee talletus.
  3. Saat esimerkiksi 150 euron talletuksella 300€ pelirahaa.