Iivo Niskanen arvostelee ihmisten itsekästä toimintaa koronapandemian aikana – ”On ollut surullista huomata, etteivät kaikki halua ymmärtää tilanteen vakavuutta”

© Kuva: Getty Images

Iivo Niskanen on kirjoittanut koronapandemiasta ja omasta loppukaudestaan sponsorinsa Mehiläisen verkkosivuilla.

– Elämä ja maailman meno näyttää aika paljon erilaiselta kuin viime blogia kirjoittaessani. Korona-virus on tehnyt tuhojaan maailmanlaajuisesti ja elämmekin hyvin poikkeuksellista aikaa. Suomen hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa yrittää tehdä jatkuvasti parhaansa, ettemme ajautuisi yhtä pahaan tilaan kuin esimerkiksi Italia. On ollut surullista huomata, etteivät kaikki kuitenkaan ymmärrä tai halua ymmärtää tilanteen vakavuutta, Niskanen kirjoittaa.

Niskaselle tilanne ei ole uusi.

– Huippu-urheilijana sitä elää jatkuvasti paineen alla siitä, ettei tulisi kipeäksi. Arvokisojen aika on hyvin usein piinaavaa, jopa neuroottista käsihygieniasta huolehtimista ja eristäytymistä suurista ihmisjoukoista pitkäksi ajaksi. Nyt on kuitenkin pelissä paljon enemmän kuin arvokisakulta. Koko maailman terveys, hyvinvointi ja talous ovat uhattuna. Voin itse elää suhteellisen rennosti sen ajatuksen kanssa, että saisin koronatartunnan. Pelkkä ajatuskin siitä, että tartuttaisin tietämättäni useita ihmisiä ja vaarantaisin muiden hengen, saa minut suhtautumaan tautiin paljon vakavammin. Mielikuva taudista on muuttunut hyvin paljon siitä, kun kuulin ensimmäisistä tartunnoista Wuhanissa. Tuntuu, että tauti herättää ihmiset paljon myöhemmin kuin pitäisi.

Niskanen tähdentää, että tilanne on muuttunut koronaviruksen osalta päivä päivältä vakavammaksi Suomessa – monessakin mielessä.

– Kisakauden loputtua sitä tulee aina jonkinlainen tyhjyys ja aikaikkuna pysähtyä rentoutumaan. Nyt tyhjyyden tunnetta on tullut täyttämään tämä ryökäleen pandemia. Uutisten tulva on jollain muotoa jopa lamauttanut jämähtämään sohvalle. On ollut todellakin syytä jatkaa harjoittelua ja ulkoilua väljillä vesillä. Liikkuminen on saanut ajatukset hetkeksi pois koronasta ja siihen liittyvistä punaisella vilkkuvasta pörssistä, yt-neuvotteluista ja ympäri maailman ylikuormittuneesta terveydenhuollosta. Otetaan tauti vakavasti, liikutaan mahdollisuuksien rajoissa, ja tehdään kaikkemme yhdessä sen eteen, että palaisimme mahdollisimman pian takaisin normaalin elämän pariin. Valinnoillamme ja teoillamme on merkitystä, Niskanen korostaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.