Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseura HSK tiedotti maanantaina, että Mirjami Penttinen, joka on aiemmin saanut Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta rangaistuksen epäasiallisesta käytöksestä valmennuksessa, on palautettu tehtäväänsä 8. maaliskuuta. Tammikuussa kurinpitolautakunta antoi Penttiselle 12 kuukauden kilpailukiellon.

Valmentaja julkaisi maanantaina muodostelmaluistelujoukkue Team Uniquen Facebook-sivulla pitkän kirjoituksen, jossa hän kommentoi viime kuukausien tapahtumia.

– Se, miten tapausta on julkisuudessa käsitelty ja jalostettu, on ollut shokki. Luotu kuva minusta on ollut niin julma ja mustavalkoinen, että olisi ollut liikaa pyytää tässä tilanteessa myötätuntoa tai kokonaiskuvan hahmottamista, hän kirjoittaa.

– Median varassa olleiden ihmisten kokema mielipaha on ymmärrettävää. Luotu kuva minusta on ollut niin julma ja mustavalkoinen, että olisi ollut liikaa pyytää tässä tilanteessa myötätuntoa tai kokonaiskuvan hahmottamista.

Penttinen myöntää olevansa suorapuheinen valmentaja. Hän ei kuitenkaan ole halunnut toimia epäasiallisesti tai loukata valmennettaviaan.

– Jokainen urheilija on ollut minulle tärkeä ja olen pyrkinyt parhaan kykyni mukaan auttamaan heitä saamaan itsestään terävimmän huipun irti. Olen aina uskonut suoraan palautteeseen ja asioiden välittömään läpikäymiseen.

– Julkisuudessa käyty keskustelu sekä useiden tahojen lausunnot, ilman täyttä ymmärrystä tapahtuneesta, ovat satuttaneet syvästi ja tuntuneet epäoikeudenmukaisilta. Silti uskon, että jokaisesta kriisistä tulee myös etsiä hyviä puolia ja tästäkin niitä löytyy. Keskustelu valmennuksen etiikasta sekä lasten psykologisesta turvallisuudesta urheilun parissa, vievät meitä kaikkia eteenpäin kohti parempaa valmennuskulttuuria.

Penttinen valitti kilpailukiellostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Tapauksen käsittely on kesken.