Kontiolahdella kilpailtiin ilman yleisöä – Tero Seppälä oli paras suomalainen: ”Tosi moni ampui nollat”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon maailmancupissa jatkettiin torstaina kilpailuja Kontiolahdella. Ohjelmassa olivat miesten 10 kilometrin pikakilpailut, jotka päätettiin vain muutama tunti ennen starttia järjestää ilman yleisöä. Päätös perustui Suomen hallituksen suosituksiin yli 500 henkilön yleisötapahtumien järjestämisestä.

Miesten kilpailun voiton vei lopulta puhtaasti ampunut Norjan Johannes Bö. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena 43:s vajaat kaksi minuuttia voittajalle hävinneenä.

– Ei ollut tänään niin hyvä päivä, jotenkin vain vielä painoi viime viikonlopun kolme kisaa.

Se nyt vielä meni, mutta oli niin kovat matkustukset Nove Mestosta tänne Suomen joukkueella. Pitkät lennot ja vasta puoli kolmen aikaan yöllä kämpillä.

– Tuliko kuitenkin treenattua liikaa välipäivinä, vähän voimat loppui kesken, Seppälä mietti.
Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta ampui pystystä kaksi sakkokierrosta.

– Pystyllä sorruin vähän viimeistä laukausta kyttäämään. Ensimmäinen meni ohi, ja yhden sakon olisi vielä kestänyt, mutta kahdella sakolla tiputaan kauas, kun tosi moni ampui nollat.

Rannalle ehjä suoritus

Jaakko Ranta oli toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 78:s. Ranta jäi kärjestä reilut kolme minuuttia.

– Oli omalta osalta kauden paras veto maailmancup-tasolla. Ihan ehjän suorituksen sai tehtyä. Oli kyllä huolto onnistunut, niin kuin kauden mittaan muutenkin. Ollaan suksivalinnoissa onnistuttu tosi hyvin tällä kaudella, Ranta kehui.

Ranta onnistui myös penkalla hyvin. Tuloksena oli ainoastaan yksi sakkokierros pystypaikan jälkeen.

– Pystyllä oli vähän kiihtyvä rytmi, viimeiseen laukaukseen jäi aikaikkuna vähän liian pieneksi. Hieman liian aikaisin liipaisu siinä.

– Kokonaisuudessa tyytyväinen, että sai maailmancupiin vielä tällä kaudella ehjän suorituksen. Harmittaa, että vauhti ei riitä yhdellä sakolla siihen takaa-ajoon.
Olli Hiidensalo ampui pystypaikalta kolme sakkokierrosta ja sijoittui 93:nneksi.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote