Koronavirustilanne on pistänyt täysin uusiksi maajoukkueen suunitelmat – ”Ryhmä pyritään julkistamaan loppuviikosta”

© Kuva: Getty Images

Koronavirustilanne on pistänyt täysin uusiksi lentopallon miesten maajoukkueen tämän kauden ohjelman. Kevään ja alkukesän leirit ja ottelut on peruttu. Päävalmentaja Joel Banks valmistautuu jo loppukesään ja muodostaa parhaillaan isoa maajoukkueryhmää.

Banks on keskustellut useiden maajoukkuepelaajien kanssa henkilökohtaisesti ja hän on lähettänyt yli 30 pelaajalle kirjeen, jossa kysytään pelaajien halua ja sitoutumista maajoukkueryhmään. Suomen kärkipelaajista Urpo Sivula ja Eemeli Kouki ovat ilmoittaneet Banksille, että he eivät ole tänä kesänä maajoukkueen käytettävissä.

Banks kertoo kirjeessään pelaajille koronaviruksen takia muuttuneista maajoukkuesuunnitelmista ja myös siitä, millaiset alustavat uudet suunnitelmat kesälle on. Banks on lähettänyt myös pelaajien seuroille kirjeen maajoukkueen suunnitelmista.

Maajoukkueryhmä pyritään julkistamaan loppuviikosta ja sen jälkeen pelaajille tehdään henkilökohtaiset fysiikkaohjelmat, joiden avulla he valmistautuvat maajoukkuekauteen.

Työn alla on myös malli, jossa ennen varsinaisen maajoukkuekauden alkua pelaajat voivat alueellisissa pienryhmissä osallistua ohjattuun fysiikkaharjoitteluun. Samaa mallia on tarkoitus käyttää myös naisten maajoukkueen harjoittelussa.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!