Lentopallon huipputapahtumia lykätään – koskevat vahvasti myös Suomen maajoukkueita

© Kuva: Juha Tamminen

Euroopan Lentopalloliitto CEV on päättänyt lykätä kaikki kevään lentopallotapahtumat tulevaisuuteen. Lykkäys koskee Euroopan Kultaista ja Hopeista liigaa, Euroopan cupien loppuratkaisuja, nuorten EM-karsintoja ja beach volleyn olympiakarsintoja eli Continental Cupia.

Nämä lykkäykset koskevat vahvasti myös Suomen maajoukkueita. Naisten lentopallomaajoukkueen piti pelata touko-kesäkuussa Kultaista liigaa samassa lohkossa Tshekin, Slovakian ja Kroatian kanssa. Miesten maajoukkueen oli tarkoitus pelata Hopeista liigaa Kroatian ja Azerbaidzhanin kanssa.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-karsintalohko oli tarkoitus pelata Suomessa vappuviikonloppuna, mutta nyt sekin siirtyy tulevaisuuteen kuten myös Suomen alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnat samana viikonloppuna Serbiassa.

Beach volleyssa Suomen miesten ja naisten maajoukkueet valmistautuivat Continental Cupin eli olympiakarsintojen 2. vaiheen turnauksiin 12.-17. toukokuuta. Miesten oli määrä pelata Madridissa, Espanjassa ja naisten Antalyassa, Turkissa.

Euroopan cupeissa suomalaisia joukkueita ei enää ole mukana, mutta nyt sekä Mestareiden liigan, CEV Cupin että Challenge Cupin loppuratkaisut siirtyvät eteenpäin.
Ainoa poikkeus on kahden venäläisen joukkueen kohtaaminen CEV Cupin välierissä. Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit taistelee finaalipaikasta Lokomotiv Novosibirskin kanssa. Ottelut pelataan Novosibirskissa 19.3. ja Pietarissa 26.3.
Kansainvälinen liitto FIVB siirsi jo aiemmin maailman huippumaiden Volleyball Nations Leaguen pelattavaksi Tokion olympialaisten jälkeen.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!