Freeskiurheilija Miika Virkki sijoittui toiseksi big airin Eurooppa Cupin kokonaiskilpailussa. Hän oli toinen myös Eurooppa Cupin slopestylen ja big airin kokonaistilastossa yhteispistein 216. Molempien lajien yhteenlasketun cupin vei Ruotsin Emil Granbom.

Virkin big air-kisojen yhteispisteet olivat 140, täsmälleen samat kuin big airin kokonaiskilpailun voittaneen Italian Leonardo Donaggion, jonka yksi osakilpailuvoitto siivitti hänet cupin ykköstilaan.

– Tavoitteena oli ensisijaisesti kerätä tarvittava määrä FIS-pisteitä tulevaa kautta varten, ja kausi menikin odotusten mukaisesti. Pääsin kaikissa kisoissa finaalin ja sijoituin kahdesti palkintopallille big airissa sekä olin 6. ja 7. Eurooppa Cupin slopestyle-kisoissa. Lisäksi kävin talven aikana kahdessa FIS-kisassa, joista Ruotsissa sijoituin 3:nneksi, ja Ranskassa 6:nneksi. Kausi olisi voinut mennä paremminkin, mutta olen tyytyväinen tuloksiin, Miika Virkki summaa.

Miika Virkki osallistui kauden aikana yhteensä neljään Eurooppa Cupin osakilpailuun. Tavoitteena oli osallistua vielä kahteen slopestylen kisaan, mutta ne peruttiin koronavirusepidemian vuoksi. Virkki olisi päässyt osallistumaan myös kauden viimeiseen slopestylen maailmancupin osakilpailuun Sveitsissä, mutta sekin peruttiin koronatilanteesta johtuen.

– Kisakauden päätyttyä äkillisesti koronatilanteesta johtuen keskityin harjoittelemaan Rukalla, jossa on lajin kannalta parhaat olosuhteet. Kauden ennenaikainen päättyminen toki harmittaa, mutta se tehtiin ymmärrettävästä syystä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kaudelle, jolloin olympiakarsintakausi alkaa, Virkki tuumaa.

Eurooppa Cupin big airin kokonaistilastossa suomalaisista Atte Heikkilä oli 9:s, Joel Liimatainen 11:s, Henri Immonen 17:s ja Tuomas Kivari 46:s.

Slopestylen Eurooppa Cupissa Miika Virkki sijoittui kahdella osallistumisellaan 13:nneksi. Simo Peltola oli 21:s.

Eurooppa Cupiin osallistui kaudella yhteensä noin 130 laskijaa 20 eri maasta. Heistä nelisenkymmentä oli kisannut myös maailmancup-tasolla.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote