Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen taisteli uransa ensimmäisestä aikuisten turnauksesta kultaa voitettuaan 39. GeeBee-turnauksen finaaliottelussa Venäjän Nune Asatrian 3-2 hajaäänituomiolla. Ennen turnausta Viitanen oli otellut vain kerran aiemmin aikuisten sarjassa.

– Vastustajana Nune on minulle tuttu, olen hävinnyt hänelle arvokisoissa yleensä ihan alkukierroksilla, kun hän taas on edennyt jopa finaaleihin, joten sinä mielessä tämä oli todella maukas voitto. Ja lisäksi antoi tärkeää tietoa itselle siitä, missä vaiheessa oma lajikehitys kulkee, iloitsi Vilma voittonsa jälkeen.

Välieräottelussa Viitanen voitti kokeneen lajijegenda Marjut Laustin tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Finaalivastustaja oli Viitaselle tuttu junioriturnauksista.

– Pääsin ottelemaan ihan oman taktiikkani mukaisesti ja sain hyödynnettyä omia vahvuuksiani juuri niin kuin pitikin. Onhan tämä aikamoinen saavutus napata heti tällaiset voitot. Alkuvuosi meni vähän sairastellessa, joka myös nostaa voiton arvoa, Viitanen kertoo.

Nyrkkeilyn 39. kansainvälisen GeeBee-turnauksen finaaliottelut otellaan Helsingin Urheilutalolla.

Lähde: Tiedote