Suomen hallituksen juuri julkaiseman koronavirustilanteeseen liittyvän linjauksen mukaisesti Kansainvälinen joukkuevoimisteluliitto IFAGG, Suomen Voimisteluliitto ja kisajärjestelyistä vastaava Sport Club Vantaa peruvat viikonlopun joukkuevoimistelun maailmancup- ja Challenge Cup -osakilpailut sekä lasten ja nuorten voimistelukilpailun, jonka oli tarkoitus alkaa tänään to 12.3. klo 17 Vantaalla.

– Olemme olleet päivittäin aktiivisesti yhteydessä viranomaisten ja erityisesti THL:n (Terveyden ja hyvinvointilaitoksen) kanssa ja keskustelleet kisajärjestelyiden turvallisuudesta. Huomioiden viime päivinä tapahtuneet muutokset koronavirustilanteesta ja hallituksen juuri julkaiseman suosituksen koronaviruksen hillitsemiseksi, päätimme perua kilpailut, SC Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemi tiedottaa.

Ennakkoon kilpailuihin yleisölippuja ostaneille palautetaan rahat.

Joukkuevoimistelun kilpailukauden ensimmäiset maailmancup- ja Challenge Cup -osakilpailut oli tarkoitus järjestää lauantaina 14.3. ja sunnuntaina 15.3. Vantaalla. Alun perin ilmoittautuneista maista Italia, Japani, Viro, Turkki, Bulgaria ja osa Tanskan joukkueista oli jo etukäteen perunut osallistumisensa kilpailuun. Peruutuksista huolimatta kilpailujen osallistujamäärä olisi ollut lähes 1000. Suomen hallitus on tänään torstaina klo 14 alkaneessa tiedotustilaisuudessaan suositellut vahvasti yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien perumisen toukokuun loppuun saakka.

Voimisteluliitto tiedottaa muista koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävistä toimenpiteistä erikseen tänään.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote