Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut päättyivät Venäjän Hanti-Mansijskissa viesteihin. Viestikilpailussa olosuhteet olivat melko liukkaat, ja kapeat sekä paikoin jyrkät moottorikelkkaurat kysyivät suksenhallintaa ja laskutaitoja.

Naisten viestissä kärkikamppailussa nähtiin tiukka kamppailu aivan maaliviivalle asti, kun viestin tasaisen hyvin hiihtänyt Ruotsi onnistui kukistamaan Venäjän ankkurien loppukirissä.

Suomen kolmikon naiset Tuuli Suutari, Marjut Turunen ja Salla Koskela tekivät tasaiset suoritukset, josta palkintona pronssia

Miesten viestissä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Venäjä kesti ennakkosuosikin paineet, ja hiihti selvään mestaruuteen. Himmeimmistä mitaleista käytiin lopulta kamppailu Suomen ja Ruotsin kesken. Ruotsalaiset sortuivat matkalla isoon virheeseen, ja Tero Linnainmaan aikaa vieneestä sauvarikosta huolimatta Suomi nousi hienosti hopealle.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli tyytyväinen päivän viestisuorituksiin.

– Kaikki meidän joukkueet tekivät tänään hyvät suoritukset, ja miesten viestissä kakkosjoukkuekin oli koko ajan aivan ykkösen tuntumassa. Miesten viestissä oli hieman jännittäviä vaiheita, mutta onneksi saatiin nuo kaksi mitalia viikon päätteeksi, summasi Urpalainen.

Lähde: Hiihtosuunnistusliiton verkkosivut