Suomalaisurheilija tavoittelee ennätyspisteitään Helsingissä – ”Lähdetään siitä, että sunnuntaina juostaan aidoissa kovaa”

© Kuva: Getty Images

Kenttäurheilijat 58:n Leo Uusimäki on kiinni tavoitteessaan tehdä ennätyspisteet Helsingissä käytävien moniotteluiden SM-hallien miesten seitsenottelun avauspäivän jälkeen. Uusimäki kokosi avauspäivänä 2894 pistettä ja johtaa ottelua täpärästi pisteen erolla ennen IF Sibbo-Vargarnan Otto Ylöstaloa.

– Olen laskenut, että 5600 pisteeseen pitäisi hyvällä ottelulla päästä. Siihen on edelleen mahdollisuudet, mutta edelliseen otteluun nähden on parannettava, Uusimäki viittaa ottelun toisen päivän lajeihin.

Uusimäen aiempi halliseitsenottelun ennätys on kolmisen viikkoa sitten Helsingissä syntynyt 5415 pistettä. Silloin Uusimäki juoksi toisen päivän lajeissa 60 metrin aidat 8,39 ylitti seiväshypyssä 480 ja juoksi 1000 metriä 2.50,04.

– Lähdetään siitä, että sunnuntaina juostaan aidoissa kovaa, Uusimäki totesi SM-hallimoniottelun toisen päivän taktiikasta.

Uusimäki: Juoksu kulkee, kuulantyönnössä ongelmia kisoissa

SM-taiston avauspäivänä Uusimäki oli nopein 60 metrillä ajalla 6,93, joka jäi vain kaksi sadasosaa hänen ennätyksestään. Pituushypyn voitti Petri Ihander, joka ponnisti 683, mutta Uusimäki oli toinen vain sentillä voiton hävinneenä. Uusimäen  halliennätys on tänä talvena hypätty 696.

– 60 metriä meni hyvin, kun juoksu kulkee. Pituus oli sellainen ookoo tulos, mutta siinä on paljon parannettavaa, Uusimäki kertaili.

Kuulassa ja korkeushypyssä Uusimäki oli SM-kilpailussa neljäs työnnettyään halliennätyksensä 12,13 ja ylitettyään 177.

– Kuulassa on ollut ongelmia kisoissa. Nyt tuli kauden paras, mutta parhaat työnnöt tein verryttelyssä. Korkeus oli minulle ihan perustulos. Toivoin, että olisi mennyt korkeammalta, Uusimäki totesi.

Voittoon kuulakilpailussa työnsi Ylihärmän Junkkareiden Ville Kattelus tuloksella 13,56. Korkeushypyssä Ylöstalo ponnisti voiton samalla tuloksella 183 toiseksi tulleen Katteluksen kanssa.

Lähde: Urheiluliitto