Todellinen jymyuutinen! Kolminkertainen Suomen mestari lopettaa uransa vain 27-vuotiaana – ”Katsotaan miten elämä tulee muotoutumaan”

© Kuva: Getty Images

Alppihiihtäjä Jens Henttinen, 27, päättää kilpaurheilu-uransa. Helsinki Ski Clubin kasvatti edusti Suomea pujottelussa. Ensimmäinen startti maailmancupissa nähtiin vuonna 2012 World Cup Levillä.

Henttinen on myös hallitseva Suomen mestari pujottelussa ja pitänyt Suomen mestaruutta nimissään myös vuosina 2013, 2018. Hän edusti Suomea myös Åren MM-kilpailuissa ollen pujottelun 30:s.

Lopettamispäätös tuntui Henttiselle luontevalta.

– Lähdin kauteen hieman make it or brake it -hengessä. Tein kuitenkin jokaisena päivänä töitä sen eteen, että urani jatkuisi tämänkin kauden jälkeen. Tammikuussa tapahtunut loukkaantuminen antoi minulle mahdollisuuden pysähtyä aloilleni, ja huomasin paikallani ollessa, että ajatukset olivat enemmän muualla kuin urheilussa.

Loppukauteen Henttisellä oli selkeät tavoitteet, mitä olisi pitänyt tapahtua, jotta ura olisi jatkunut. Maailma määräsi kuitenkin toisin ja päätös oli helppo tehdä.

– Kausi loppui kuin seinään, mutta samalla tuntuu oikealta päätökseltä lopettaa. Jatkossa aion pysyä tavalla tai toisella alppihiihdon parissa, ja antaa junnuille ja lajiyhteisölle takaisin sen, mitä itse olen heiltä saanut. Aion hakea myös kouluun, joten katsotaan miten elämä tulee muotoutumaan, summaa Henttinen.

Henttisen aisaparina maailmalla nähtiin monien vuosien ajan, viime kauteen kilpaurheilu-uransa päättänyt Joonas Räsänen. Tällä hetkellä Räsänen asuu Yhdysvalloissa ja työskentelee paikallisessa hiihtoseurassa Eldora Mountain Ski & Snowboard Clubissa.

Räsäsen lopettaminen oli iso muutos Henttiselle, mutta hän on saanut kuluneellakin kaudella tukea rapakon toiselta puolen. Kaksikko muistetaan hulvattomista hetkistä maailmalla.

Parivaljakko itsekin tunnustaa, että menneisiin vuosiin on mahtunut niin uskomattomia hetkiä, tuhansia kilometrejä suksilla ja autolla ympäri maailman, että ihmetyttää yhä, miten niin vähin vaurioin monestakin tilanteesta on selvitty. Pääpiirteittäin menneet hetket naurattavat yhä ja edelleen kaksikko on ylimpiä ystäviä ja tukijoita toisilleen.

– Jetun kanssa me mennään ”way back” eli muistoja olisi vaikka kuinka ja monta. Lystimäen ”ghettogymistä” aina Kizbüheliin asti. Mutta päällimmäisenä voin sanoa, että olen erittäin ylpeä ja iloinen siitä, että sain reissata, oppia, pelata, voittaa, hävitä ja nauraa Jenssin kanssa monta vuotta. Tekee Jetu seuraavaksi mitä tahansa hän tulee aivan varmasti menestymään. Hyvin vedetty ”Mayeri” nähdään viheriöllä, kommentoi Räsänen karanteenistaan Yhdysvalloista.

Henttisen ura pähkinänkuoressa:

Maailmancup-startit: 22
Maailmanmestaruuskilpailujen startit: 2 (Åre 2019)
Eurooppa cup startit: 69
FIS-pisteet pujottelussa: 21.79

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.