Nyrkkeilijä Topias Vaittinen edustaa Suomea nyrkkeilyn 39. kansainvälisessä GeeBee-turnauksessa. Vaittiselle turnausedustus on ensimmäinen. Turnaus käydään viikonloppuna Helsingin Urheilutalolla.

Juniorileirin lehtereiltä kisakehään – Porin NMKY:tä edustava Topias Vaittinen osallistuu viikonloppuna ensi kertaa urallaan nyrkkeilyn perinteiseen GeeBee-turnaukseen. Nyrkkeilylegenda Gunnar Bärlundin nimeä kantava turnaus tuo Helsinkiin satakunta nyrkkeilijää kymmenestä maasta.

– Kutsu GeeBee-turnaukseen oli todella miellyttävä yllätys. Olen osallistunut aiemmin turnauksen yhteydessä järjestettävälle juniorileirille ja seurannut kisoja muiden leiriläisten kanssa. On aika jännät tunnelmat päästä itse nousemaan kisakehään, jonka ympärillä on tähän asti vain treenannut, kertoo Topias Vaittinen.

Turnaus on tunnettu kovatasoisesta ottelijatasosta, ja vaikka Euroopan terävin kärki keskittyykin jo tulevaan olympiakarsintaturnaukseensa, saapuu Helsinkiin tasokkaita ottelijoita mm. Ranskasta, Venäjältä, Saksasta ja Kazakstanista. Vaittiselle turnaus on mahdollisuus testata oma tasonsa. Liikunnan parissa päivätyötä tekevä Vaittinen ei kuitenkaan osallistu turnaukseen vain testimielessä.

– Lähden voittamaan ja pärjäämään turnauksessa niin hyvin kuin mahdollista. Saan turnauksesta kotiintuomiseksi ainakin arvokasta tietoa siitä, missä vaiheessa oma matkani nyrkkeilijänä on, sanoo Vaittinen.

Topias Vaittisen 81 kg-sarjassa ottelee yhteensä kahdeksan nyrkkeilijää. Turnaus alkaa perjantaina alkuotteluilla ja huipentuu sunnuntaina 8.3. finaalitilaisuuteen. 39. kansainvälinen nyrkkeilyn GeeBee-turnaus on toinen Suomen kahdesta arvostetusta AIBA:n kalenteriturnauksesta.

Lähde: GeeBee-tiedote