Voimistelun EM-kisat peruttu

© Kuva: Getty Images

Voimistelun osalta kevään kansainväliset kilpailut, EM-kilpailut ja kansalliset kilpailut ovat pitkälti peruutettuja.

Euroopan Voimisteluliitto UEG ilmoitti tiistaina 17.3. EM-kilpailujen peruutuksista. EM-kilpailuille etsitään uusia korvaavia ajankohtia, joista pyritään tiedottamaan UEG:n taholta huhtikuun loppuun mennessä. Olympiakarsintojen ja olympialaisten osalta ei ole vielä tullut tietoa jatkosta.

Myös kansalliset voimistelukilpailut on Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti peruttu. Yli 500 henkilön voimistelukilpailut ja -tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun ja sitä pienemmät 14.4. saakka. Seurojen ohjattu voimistelutoiminta on tauolla 14.4. saakka. Suomen Voimisteluliitto seuraa tilannetta ja valtion ohjeita.

Kilpailujen, tapahtumien ja leirityksien järjestäminen on suuri tulonlähde voimisteluseuroille. Harjoituskauden ollessa tauolla seurojen kiinteät kulut muun muassa palkoista ja voimistelun olosuhteiden vuokrista rasittavat seurojen taloutta.

– Meillä on Voimisteluliitossa suuri huoli, että seurat pystyvät poikkeustilan jälkeen jatkamaan toimintaansa. On hienoa, että seurat ovat luovasti lähteneet ideoimaan ja toteuttamaan jäsenilleen etäosallistumista ja etävalmennusta, mutta tämä tilanne jättää jälkensä. Toivomme, että seurojen jäsenet ymmärtävät tilannetta ja tukevat seurojensa toimintaa, Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso kertoo.

Harjoitussalien ollessa suljettuja myös voimistelijat ovat odottavalla kannalla. Vaikka harjoituskausi tauon jälkeen saataisiinkin jatkumaan, osa loppukevään kilpailuista joudutaan mahdollisesti vielä siirtämään tai perumaan. Kansainvälisistä kilpailuista osasta odotetaan vielä päätöksiä. Joukkuevoimistelun Moskovan EM-kilpailujen osalta Kansainvälisellä joukkuevoimisteluliitolla IFAGG:lla on asia käsittelyssä lähiviikkoina. Suomi on ehdottanut joukkuevoimistelun EM-kilpailujen siirtämistä syksyyn. Myös olympialaisten ja kevään voimistelun olympiakarsintojen osalta tietoa vielä odotetaan.

– Tilanne on sama kaikilla mailla, melkein jokainen maa Euroopassa on nyt kiinni. Tämä on uusi tilanne meille kaikille, tilanne jollaista ei ole aikaisemmin kohdattu. Nyt urheilijoilla on tauko, jonka aikana he keskittyvät omatoimiseen harjoitteluun ja kunnon ylläpitämiseen riskeeraamatta terveyttä. Tällä hetkellä epävarmuus on se mikä syö urheiijoita eniten, mutta nyt odotellaan mikä on tilanne olympialaisten ja kansainvälisen kilpailukauden jatkon kanssa, Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo kertoo.

Voimistelussa olympiapaikkaa tavoittelevat telinevoimistelussa Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo ja Oskar Kirmes, rytmisessä voimistelussa Olarin Voimistelijoiden yksilöt Rebecca Gergalo ja Aurora Arvelo sekä Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue, jossa voimistelevat Elisa Liinavuori (Elise), Olivia Nissinen (Elise), Milja Närevaara (Elise), Inka Ora (Elise), Emma Rantala (Elise Järvenpää) ja Amanda Virkkunen (HämVS).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!